3D εκτυπωτής κατασκευάζει στον αέρα γέφυρα στο Άμστερνταμ


Έχουμε δεί σπίτι να κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από 3D εκτυπωτή, αλλά έχουν ωριμάσει πια οι συνθήκες για κάτι πιο προχωρημένο στον τομέα των κατασκευών. Μια εταιρεία στο Άμστερνταμ, που ασχολείται με 3D εκτυπωτές, έχει δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό ρομποτικό 3D εκτυπωτή που μπορεί να "ζωγραφίσει" κατασκευές στον αέρα προς κάθε κατεύθυνση και πρόκειται να κατασκευάσει μια γέφυρα πάνω από ένα κανάλι στο κέντρο της πόλης.


Η εταιρεία ονομάζεται MX3D και στη σελίδα τους στο διαδίκτυο αναφέρουν: "Κάνουμε συνεχής έρευνα και κατασκευάζουμε πρωτοποριακή ρομποτική τεχνολογία η οποία είναι οικονομικά προσιτή και με την οποία μπορούμε να εκτυπώσουμε σε 3D όμορφα και λειτουργικά αντικείμενα σχεδόν σε κάθε μορφή."


Το απόλυτο τέστ; Να "εκτυπώσουν" σε 3D μία μεταλλική γέφυρα στο σημείο ακριβώς που χρειάζεται χωρίς την ανάγκη για μεταφορά και συναρμολόγηση της. Θα είναι ένα τρανό παράδειγμα το τι μπορούν να κάνουν τα ρομπότ και το λογισμικό τους, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές τους.
Η γέφυρα θα σχεδιαστεί από τον καλλιτέχνη και σχεδιαστή Joris Laarman, o οποίος βοήθησε να κατασκευαστεί και ο ρομποτικός 3D εκτυπωτής.


Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί είναι η συνεχής εναπόθεση λιωμένου μετάλλου πάνω σε στερεοποιημένο μέταλλο δημιουργώντας έτσι μεταλλικές γραμμές. Στην αρχή αυτές οι γραμμές θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία η γέφυρα θα "εκτυπώνεται" διαδοχικά.


Η κατασκευή της γέφυρας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Στρατής

Πηγή: http://www.cnet.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια