Οι Anonymous δημιουργούν τον ανταγωνιστή του Facebook


Oι γνωστοί χάκερ Anonymous έχουν δημιουργήσει μια νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα Minds.com, η οποία φιλοδοξούν να αποκαθηλώσει το Facebook από την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ανά τον κόσμο χρηστών.


Η ιστοσελίδα Minds.com θα προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, αποφεύγοντας τα «φακελώματα» και τις παραβιάσεις ιδιωτικότητας των χρηστών για τα οποία κατηγορείται ο ιστότοπος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Επίσης θα διαθέτει όλες τις επιλογές που υπάρχουν στα μέχρι στιγμής γνωστά δίκτυα τύπου Facebook ή Twitter: θα υπάρχουν followers («ακόλουθοι»), ενώ θα επιτρέπονται σχόλια κι αναρτήσεις.

Η διάφορα με τις άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι πώς, όπως ισχυρίζονται οι Anonymous, ο στόχος της νέας ιστοσελίδας δεν είναι να βγάλουν χρήματα απ’ αυτό ή να συγκεντρώσουν δεδομένα και πληροφορίες για τον κάθε χρήστη του. Για το λόγο αυτό και όλες οι αναρτήσεις ή τα σχόλια θα είναι κρυμμένα (encrypted) από τις διαφημιστικές εταιρίες ή άλλους που πιθανόν θα είχαν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες.


Τέλος η ιστοσελίδα θα «ανταμείβει», τρόπον τινά, τους χρήστες της για τον τρόπο που αυτοί λειτουργούν διαδραστικά μέσα στο Minds.com: όσο πιο δραστήρια συμμετοχή έχουν με σχόλια ή αναρτήσεις, τόσους περισσότερους πόντους θα λαμβάνουν μέσω ενός ιδιότυπου point system.

Στρατής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια