Θα φορτίζουμε τις συσκευές μας από τον...αέρα


Στο (άμεσο ελπίζω) μέλλον θα φορτίζουμε τις συσκευές μας από τον αέρα. Η αρχή έγινε από τον εφευρέτη Nikola Tesla ο οποίος οραματίστηκε την αξιοποίηση της ενέργειας από τον αέρα. Η εταιρεία του, "Nikola Labs", ετοιμάζει θήκες για smartphones, οι οποίες θα φορτίζουν τα τηλέφωνα από μόνες τους!



Οι συγκεκριμένες θήκες είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Ο τρόπος λειτουργίας τους ακούγεται πολύ απλός. Συγκεντρώνουν τα ραδιοσήματα που εκπέμπονται στο χώρο και τα μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια η οποία φορτίζει το κινητό. Προς το παρόν μετατρέπονται σε ηλεκτρική ενέργεια τα σήματα wifi, 3G, 4G και bluetooth που εκπέμπονται στις πόλεις κυρίως. Η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να μετατρέψει σε ηλεκτρική ενέργεια και σήματα χαμηλότερων συχνοτήτων, όπως ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά, τα οποία εκπέμπονται σχεδόν παντού.




Η ισχύς του ρεύματος που παράγουν οι συγκεκριμένες θήκες είναι ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Δεν μπορούν να φορτίσουν κανονικά τις συσκευές. Αυξάνουν την αυτονομία για μερικές ώρες το οποίο όμως είναι σημαντικό.
Αν η ισχύς του παραγόμενου ρεύματος φτάσει σε επίπεδα ολοκληρωμένης φόρτισης, τότε μιλάμε για αυτοφορτιζόμενη  συσκευή! Θα είναι μια καλή αρχή για τη λύση του ενεργειακού προβλήματος.

Περισσότερα εδώ www.nikolalabs.co/





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια