Η Kaspersky Lab έπεσε θύμα hackers

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής λύσεων ασφάλειας υπολογιστών στον κόσμο, η Kaspersky Lab, αποκάλυψε ότι τα συστήματα της παραβιάστηκαν πρόσφατα από hackers.


H Kaspersky Lab ισχυρίζεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τρείς εντελώς καινούριες τεχνικές με σκοπό την υποκολοπή πολύτιμων πληροφοριών σχετικά με τις νέες τεχνολογίες της εταιρείας.



Οι hackers όπως αναφέρει η εταιρεία, μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε μερικά αρχεία, όμως τα δεδομένα στα οποία απέκτησαν πρόσβαση με κανένα τρόπο δεν μπορούν να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της Kaspersky.

Η επίθεση στα συστήματα της Kaspsersky ανακαλύφθηκε στις αρχές της άνοιξης και έχει χαρακτηριστεί έκτοτε ως μία από τις πιο εξελιγμένες εκστρατείες που έχει δει η εταιρεία. Το malware δεν γράφει ούτε κάνει κάποια παρέμβαση στα αρχεία του υπολογιστή, αντιθέτων παραμένει στη μνήμη των υπολογιστών κάνοντας το έτσι δύσκολο στον εντοπισμό.


H εταιρεία συνδέει την επίθεση με τους δημιουργούς ενός Trojan προγράμματος με το όνομα "Duqu", που έγινε πρωτοσέλιδο το 2011 μετά από επιθέσεις στο Ιράν, Ινδία, Γαλλία και Ουκρανία.

Για την επίθεση, η Kaspersky πιστεύει ότι οι hackers προχώρησαν στο "σπάσιμο" του Microsoft Software Installer κάνοντας χρήση τριών zero-day exploits, κάτι που αποτελεί έκπληξη. 


Σε δηλώσεις του ο ιδρυτής της εταιρείας, ο Eugene Kasperksy, δηλώνει σίγουρος ότι οι πελάτες και οι συνεργάτες της εταιρείας του παραμένουν ασφαλείς.

 Στρατής

Πηγή: www.bbc.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια