Εσύ έκανες τη facebook διαθήκη σου;

Αρκετό καιρό μετά την ενεργοποίηση της στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Facebook ενεργοποιεί και στην Ευρώπη, τη λειτουργία ορισμού προσώπου που θα αναλάβει τη διαχείριση ενός λογαριασμού χρήστη, μετά το θάνατο του.




Η αρχή γίνεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και σταδιακά αναμένεται να εμφανιστεί και σε άλλες χώρες όπου το μέλος μπορεί να ορίσει ένα διαχειριστή του λογαριασμού του (Security - Legacy Contact), είτε αυτό είναι οικογενειακό πρόσωπο είτε φίλος. Από τη στιγμή που το Facebook ενημερωθεί για το θάνατο του χρήστη και στην περίπτωση που αυτός δεν είχε ζητήσει τη μόνιμη διαγραφή του λογαριασμού του, τότε η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης προχωρά σε αλλαγή της σελίδας του, τοποθετώντας παράλληλα τη λέξη "Remembering (εις μνήμη)" πάνω από το ονοματεπώνυμο. Στη συνέχεια αν έχει οριστεί διαχειριστής, το Facebook επιτρέπει συγκεκριμένες κινήσεις να γίνουν στο προφίλ.



Στα δικαιώματα που μπορεί να έχει ο διαχειριστής περιλαμβάνεται το κατέβασμα όλων των φωτογραφιών του χρήστη και των πληροφοριών που έχει διαμοιράσει στο λογαριασμό του, την αναγραφή στην κορυφή πληροφοριών για την κηδεία, ενημέρωση προφίλ φωτογραφίας και δυνατότητα απάντησης σε αιτήματα φιλίας. Όπως αναφέρει το Facebook, ο διαχειριστής δε θα μπορεί να συνδεθεί με τα στοιχεία λογαριασμού του χρήστη, ούτε να αλλάξει τα δικαιώματα του λογαριασμού αλλά ούτε να δει τα προσωπικά μηνύματα.

Στρατής

Πηγή: thenextweb.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια