Το λογισμικό για να μιλάει ο Stephen Hawking είναι πια δωρεάν

Για σχεδόν 20 χρόνια, η Intel δημιουργεί τεχνολογία για να βοηθήσει τον Stephen Hawking να επικοινωνήσει με τον υπόλοιπο κόσμο, και τώρα η εταιρεία προσφέρει το ίδιο λογισμικό που χρησιμοποιεί ο διάσημος θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος για να γράφει βιβλία, να δίνει ομιλίες και να επικοινωνεί, σε όλους, δωρεάν.



Το λογισμικό ονομάζεται Assistive Context-Aware Toolkit (ACAT) και είναι αυτό που χρησιμοποιεί ο Stephen Hawking από πέρυσι, δηλαδή με τις βελτιώσεις της Swiftkey. Η διάθεση του ως ανοιχτό λογισμικό ήταν πάντα μέρος του σχεδίου της Intel, για να δώσει στους μηχανικούς, στους developers και στους ερευνητές μία καλή βάση για να δημιουργήσουν τεχνολογία που θα βελτιώσει την ζωή όσων πάσχουν από την ασθένεια των κινητικών νευρώνων ή άλλες ασθένειες που κάνουν την χρήση υπολογιστών με τυπικά περιβάλλοντα χρήσης αδύνατη.

To github link για το ACAT είναι: https://github.com/01org/acat

Για την ώρα, το ACAT χρησιμοποιεί webcam-based αναγνώριση προσώπου για την χρήση του, ωστόσο η Intel λέει πως οι developers μπορούν να προσθέσουν τους δικούς τους τρόπους για “input”. Όπως είναι όμως λειτουργεί εξαιρετικά καλά (η κάμερα κοιτάζει για κινήσεις τμημάτων του προσώπου, αν και χρειάζεται να κάνετε λίγη υπομονή ωσότου το σύστημα επισημάνει κάποιο μενού, κάποιο γράμμα κ.ά) προσφέροντας στους χρήστες αναπάντεχα καλό έλεγχο του κέρσορα.


Το λογισμικό είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Github με την Intel να φιλοξενεί μία ξεχωριστή ιστοσελίδα με την απαραίτητη τεκμηρίωση, με βίντεο σχετικά με τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά καθώς και για τους συμβατούς αισθητήρες ενώ προσφέρει και ένα ιδιαίτερα λεπτομερές εγχειρίδιο χρήσης για να βοηθήσει τους χρήστες να ξεκινήσουν.

Στρατής

Πηγή: engadget.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια