Ρομπότ παρασκευής τσαγιού από τον 11χρονο Δημήτρη

Ο Δημήτρης Καλοπίσης, ασχολείται με την ρομποτική από 9 χρονών, όταν ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη να του φέρει ένα ρομπότ κιτ (LEGO MINDSTORMS EV3) για να το συναρμολογήσει ο ίδιος.





Τα πρώτα δύο χρόνια αντέγραφε, αλλά συγχρόνως μελετούσε, κατασκευές άλλων ρομποτιστών από το διαδίκτυο. Φανατικός επισκέπτης του φεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής, που διοργανώνει το ΤΕΙ Α.Μ.Θ. ήθελε πάντα να κάνει και αυτός μια δική του εφεύρεση.
Στο φεστιβάλ του 2014 τα πράγματα ήταν πλέον σοβαρά. Συζητούσε με τους φοιτητές – εκθέτες, για να μάθει τι πρέπει να κάνεις για να συμμετέχεις στο φεστιβάλ. Φυσικά το θάρρος το πήρε όταν είδε τον μαθητή της τρίτης γυμνασίου Δημήτρη Χατζή, με τον αυτοσχέδιο τρισδιάστατο εκτυπωτή. Όλο το χειμώνα του 2014, έψαχνε τι θα κατασκευάσει, για να το παρουσιάσει.
Ένα απόγευμα, καθώς έφτιαχνε ένα τσάι να πιει, του ήρθε η ιδέα, για το Ρομπότ Παρασκευής Τσαγιού. Έψαξε στις ομάδες με τα ρομπότ, για να βρει κάτι σχετικό, αλλά τίποτα. Αυτό ήταν. Είχε μια πρωτότυπη ιδέα και έπρεπε, απλά να την υλοποιήσει. Έψαξε στο διαδίκτυο, πως πρέπει να παρασκευάζεται το σωστό τσάι, και κατέληξε σε τρεις συνταγές. Στο μαύρο τσάι, στο πράσινο και στα βότανα. Καθένα ήθελε διαφορετική θερμοκρασία νερού αλλά και χρόνο παραμονής του τσαγιού βυθισμένο στο ζεστό νερό. Σχεδίασε στο περίπου πως θα είναι το ρομπότ, και μετά έπρεπε οπωσδήποτε, να μάθει προγραμματισμό.


Στο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής ο εντεκάχρονος Δημήτρης ήταν ο πιο μικρός εκθέτης. Αυτό φυσικά τράβηξε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων, μαζί με το ότι κερνούσε και τσάι σε όποιον το παρουσίαζε. Το ρομπότ παρασκευής τσαγιού, φτιαγμένο με κομμάτια LEGO, είναι ένα παιχνίδι στην ουσία, κατάφερε μέσα σε 8 μέρες να φτιάξει περίπου 350 φλυτζάνια τσάι, στους επισκέπτες της έκθεσης, Kavalaexpo – Φεστιβαλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, αλλά και στους εθελοντές και εκθέτες των εκθέσεων.



-Πηγή: proininews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια