Τι ταμπλετ να αγορασω;

Τι τάμπλετ να αγοράσω; Τι οθόνη να έχει; Να είναι android, windows ή iOS; Πόσα χρήματα να διαθέσω; Να έχει κάρτα sim για ίντερνετ παντού; Θα κάνω τη δουλειά μου;


Δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες η αγορά ενός τάμπλετ.




Τα iOS είναι ακριβά, έχουν καλές οθόνες, καλό ήχο, οι περισσότερες εφαρμογές τους είναι επί πληρωμή και είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθούν σαν συσκευές ψυχαγωγίας (ταινίες, μουσική) γιατί χρειάζεται μία πολύπλοκη διαδικασία (μέσω itunes) για να "φορτώσετε" τις αγαπημένες σας ταινίες ή τραγούδια. Θα πρέπει να τα αγοράσετε.


Τα windows απευθύνονται περισσότερο σε επαγγελματίες που ξέρουν τι χρειάζονται και δουλεύουν με συγκεκριμένες εφαρμογές σαν κλώνο του υπολογιστή τους. Κάποια στιγμή θα μπορούν να αντικαταστήσουν τον windows υπολογιστή μας αλλά προς το παρόν δεν μπορούν. Επίσης έχουν πολύ μικρή υποστήριξη σε εφαρμογές.


Τα android είναι τα πλέον διαδεδομένα τάμπλετ και πολύ σωστά (κατά την άποψή μας) γιατί καλύπτουν τις ανάγκες όλων των χρηστών. Ξεκινούν με τιμές από 39 ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους.

Αν λοιπόν θέλετε να αγοράσετε το πρώτο σας τάμπλετ, πρέπει οπωσδήποτε να είναι android. Τώρα πρέπει να σκεφτείτε, για τι χρήση το θέλετε. Αν είστε "αδιάφοροι" χρήστες που απλώς περνάτε την ώρα σας στο facebook, αγοράζετε το φθηνότερο που σας αρέσει. Θα σας βοηθήσει να μάθετε τον κόσμο του android και αργότερα όταν θα έχετε αποκτήσει απαιτήσεις, θα αγοράσετε κάτι καλύτερο.


Αν το θέλετε για το παιδί σας, πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει Google Play Store. Τα παιδιά "αντιγράφουν" συνήθως τους φίλους τους ή τα αδέρφια τους και θα νοιώσουν πολύ μειονεκτικά αν δεν μπορούν να κατεβάσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι που κατέβασε ο διπλανός τους. Επίσης προτιμήστε να αγοράσετε από κατάστημα που παρέχει έχτρα ασφάλεια προϊόντος. Η εργοστασιακή εγγύηση δεν καλύπτει σπάσιμο οθόνης ή καταστροφή πλακέτας φόρτισης, τα οποία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συμβούν σε ένα τάμπλετ που το χειρίζεται παιδί.


Αν χρειάζεστε τάμπλετ με ίντερνετ παντού ενώ διαθέτετε ήδη smartphone με πακέτο ίντερνετ παρόχου, τότε δεν χρειάζεται να πληρώσετε παραπάνω για αγορά τάμπλετ με 4G. Μπορείτε να "στείλετε" ίντερνετ από το κινητό σας στο τάμπλετ, με την λειτουργία "tethering" ή Φορητό σημείο πρόσβασης WLAN ή "Hotspot". Θα το βρείτε στις Ρυθμίσεις/Ασύρματο και Δίκτυα/Περισσότερα.