Το έξυπνο λουράκι που μετατρέπει το δάχτυλό μας σε ακουστικό


Ένα νέο project υπόσχεται ότι θα μας δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε κλήσεις μέσα από τον καρπό μας και συγκεκριμένα, από το δάχτυλό μας!



Ο λόγος για το Sgnl, ένα «έξυπνο» λουράκι ρολογιού του οποίου οι κατασκευαστές ζητούν την χρηματοδότηση του κοινού για να το υλοποιήσουν και να κυκλοφορήσει μαζικά. Θα επιτρέπει, σύμφωνα με τους ίδιους, να κάνει κάποιος κλήση «μέσα από τα δάχτυλά του»

Το λουράκι θα συνδέεται με το smartphone μέσω Bluetooth και θα χρησιμοποιεί το σώμα με δονήσεις για να στείλει σήματα ήχου μέσω του χεριού. Η βασική τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Sgnl, ονομάζεται Body Conduction Unit και λειτουργεί μεταδίδοντας και ενισχύοντας τους ήχους γύρω από το ανθρώπινο σώμα κάνοντας ουσιαστικά το δάχτυλό μας... ακουστικό!

Μπορεί να συνδεθεί είτε με ένα κανονικό λουράκι ρολογιού, είτε με ένα λουρί SmartWatch και διαθέτει ένα μικρόφωνο που θα συλλαμβάνει τη φωνή και θα μπλοκάρει το θόρυβο του περιβάλλοντος. Θεωρητικά, δεν θα χρειαστεί ποτέ να βγάζετε το τηλέφωνο από την τσέπη ή την τσάντα σας, επειδή θα μπορείτε να πατήσετε το ρολόι για να απαντήσετε στις κλήσεις σας.



Για να έχει καλύτερη απόδοση και ποιότητα ήχου, το λουράκι θα πρέπει να ακουμπά στο οστό του καρπού ώστε να μεταδώσει με τη μορφή δονήσεων το ηχητικό σήμα που έχει λάβει από το κινητό μας μέσω Bluetooth. Αυτές οι δονήσεις, στη συνέχεα, φτάνουν έως την άκρη του δακτύλου και το αυτί αναλαμβάνει την «αποκωδικοποίησή» τους σε ήχο.


Το λουράκι είναι αδιάβροχο και θα ταιριάζει γύρω από το εξωτερικό ενός οποιουδήποτε λουριού ρολογιού. Το έργο των εμπνευστών από τη Νότια Κορέα έχει δημοσιευτεί στο Kickstarter με στόχο χρηματοδότησης τα 50.000 δολάρια


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια