The Beast - Η λιμουζίνα του Αμερικανού Προέδρου είναι το καλύτερο όχημα προστασίας στον κόσμο! (video)

The Beast - Το θηρίο - Με αυτό το όνομα είναι γνωστή η επίσημη λιμουζίνα του προέδρου των ΗΠΑ και θεωρείται το καλύτερο όχημα προστασίας στον κόσμο! Η πόρτες του έχουν πάχος 20 εκατοστά!
Πρόκειται για μία μοναδική Cadillac η οποία είναι φορτηγό που μεταμορφώθηκε σε αυτοκίνητο!




Είναι εξοπλισμένη με πολλά συστήματα προστασίας, επιθετικά και αμυντικά και κατασκευάστηκε με τα στάνταρς των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Μέσα στο "θηρίο" ο Πρόεδρος είναι παντελώς αποκομμένος από τον έξω κόσμο. Διαθέτει ότι χρειάζεται για την επιβίωσή του, παροχή οξυγόνου, φιάλες αίματος για μεταγγίσεις έκτακτης ανάγκης και πλήρη εξοπλισμό των πιο εξελιγμένων τεχνολογικά επικοινωνιών



Το 2013, είχαν κατασκευαστεί 12 πανομοιότυπα αυτοκίνητα, τα οποία ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποιεί εναλλάξ. Αυτά που δεν χρησιμοποιούνται είναι σταθμευμένα στα κεντρικά των μυστικών υπηρεσιών και παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο.

Τουλάχιστον δύο οχήματα ταξιδεύουν με τον πρόεδρο όπου πηγαίνει. Η αυτοκινητοπομπή του περιβάλλεται, μεταξύ άλλων, από μέχρι και 45 θωρακισμένα οχήματα, ανάμεσά τους ένα ακριβές αντίγραφο του "Beast", την αστυνομία της εκάστοτε περιοχής, κινητό κέντρο τηλεπικοινωνιών, κ.ά.


Τα χαρακτηριστικά του "Beast" όπως η τελική ταχύτητα και το βάρος του, είναι απόρρητα, όπως και η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή των αλεξίσφαιρων παραθύρων. Ωστόσο, έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, που λένε ότι η κάθε Cadillac ζυγίζει 6,8 τόνους λόγω της θωράκισης και των επιπλέον συστημάτων ασφάλειας.
Τα ελαστικά είναι από ενισχυμένο Kevlar και ακόμη και αν καταστραφούν, οι ζάντες από χάλυβα έχουν σύστημα run-flat που επιτρέπουν την κίνηση του οχήματος σε υψηλές ταχύτητες


Η μέση κατανάλωση του V8 είναι 63 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και η αυτονομία είναι περιορισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος του κάθε αυτοκινήτου είναι 1,5 εκατ. δολάρια.

Η πλευρική θωράκιση είναι η μέγιστη που υπάρχει σε τροχοφόρο. Έχει πάχος 20 εκατοστά στις πόρτες και άλλα 13 εκατοστά είναι το κρύσταλλο του παραθύρου, με αποτέλεσμα να είναι τόσο βαριές, που είναι σχεδόν είναι αδύνατον να ανοίξουν από μέσα.

Υπάρχει προστασία από πρόκληση φωτιάς, η καμπίνα είναι στεγανοποιημένη για προστασία από επίθεση με χημικά και στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται συστήματα νυχτερινής όρασης και δορυφορική επικοινωνία με βιντεοκλήσεις για τηλεδιασκέψεις



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια