Σημαντικοί Έλληνες βραβεύονται στην ετήσια τελετή του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana στο Βατικανό

Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca πραγματοποιούν την ετήσια τελετή βράβευσης το Σάββατο, στις 12 Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό.



Εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο θα αποτελέσουν για ακόμη μία φορά τους πρωταγωνιστές της εκπληκτικής αυτής βραδιάς. Ανάμεσά τους και αρκετοί Έλληνες

Η Ελληνίδα Ερευνήτρια του Τμήματος Βιοεπιστημών στη NASA, Έλενα Αντωνιάδου, θα βραβευθεί με το Βραβείο Επιστήμης και Έρευνας




Βραβείο Ιατρικής και Ανθρωπισμού θα λάβει ο Καθηγητής Επειγοντολογίας της Ιατρικής Σχολής Βέρνης Ελβετίας, Αριστομένης Εξαδάκτυλος.

Στον Γιώργο και Φώτη Πονηρό, κοσμηματοποιούς και γεμολόγους, θα απονεμηθεί το Βραβείο Τέχνης για το κόσμημα.

Στον Καθηγητές Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Cincinnati, Jack Davis και Stocker θα απονεμηθεί το Βραβείο Αρχαιολογίας, για το τεράστιο ανασκαφικό έργο τους.

Στον σπουδαίο δικηγόρο και Καθηγητή Νομικής Alberto Alemanno για το πολυσχιδές επιστημονικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Βραβείο Φωτογραφίας θα απονεμηθεί στον ταλαντούχο και πολυβραβευμένο φωτογράφο από την Πολωνία, Marcin Ryzcek, ενώ το βραβείο Μουσικής θα παραλάβει η διεθνούς φήμης Ρωσίδα σοπράνο Yulia Lazheneva.


Ο Καθηγητής ηλεκτρονικών υπολογιστών του ΜΙΤ, Εrik Demaine, θα βραβευθεί για την προσφορά του στο χώρο της επιστήμης και της τέχνης για τα origami του.

Ο Καρδινάλιος Luis Antonio Gokim Tagle, θα παραλάβει το Βραβείο Κουλτούρας, ενώ το Απόλυτο Βραβείο θα απονεμηθεί στον τυφλό 11χρονο Σκωτσέζο πιανίστα διάνοια στη μουσική και στο πιάνο


Η Γ.Γ. Βίκυ Μπαφατάκη και η Υπ. Διεθνών Σχέσεων, υπεύθυνες για τις βραβεύσεις, δηλώνουν ότι ο πήχης ανέβηκε και σημαντικότατες προσωπικότητες θα δώσουν ένα μήνυμα αριστείας και αγάπης παγκοσμίως.

Η Ελληνική αποστολή, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, βρίσκεται ήδη στο Βατικανό με δυναμικές παρουσίες του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, του διπλωμάτη Γιώργου Ολύμπιου, του Καθ. ΔΠΘ Γιώργου Τσομή, του Αν. Υπευθύνου Διεθνών Σχέσεων Αναστάσιου Θοεδωρακέα, του Υπ. Εθιμοτυπίας εξωτερικού Γιώργου Τσούκαλη, της Υπ. Γραμματείας Ελλάδας Θεανώ Καρατσιουμπάνη και σημαντικά μέλη και φίλοι των Βραβείων. Από: zougla.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια