Replicar Hellas: H Porsche του James Dean παράγεται στην Ελλάδα!


Αν άκουγε κανείς ότι στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης υπάρχει ελληνική επιχείρηση που κατασκευάζει ρεπλίκες (αντίγραφα) ιστορικών μοντέλων της Porsche, όπως τα 356 Speedster και 550 Spyder, δε θα το πίστευε. Ωστόσο, μία τέτοια επιχείρηση υπάρχει εδώ και 10 χρόνια και εδρεύει στην Κατερίνη



Ο κ Ηλίας Γαγανέλης, ήρθε στην Ελλάδα το 1996 από τη Γερμανία, όπου είχε γεννηθεί και μεγαλώσει, για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση κατασκευής αυτοκινήτων
"Όταν ήλθα στην Ελλάδα και προσπάθησα να ξεκινήσω την επιχείρηση συναντούσα συνεχώς εμπόδια. Στο τέλος, με πολλούς κόπους και βάσανα κατάφερα το 2007 ιδρύσω την Replicar Hellas. Σκεφτείτε, ότι την επιχείρηση την ξεκίνησα όταν άρχιζε να διαφαίνεται δειλά δειλά η οικονομική κρίση, για τον λόγο αυτό πολλοί φίλοι μου με θεωρούσαν τρελό"


Τι ακριβώς όμως κάνουν στην Replicar Hellas;
"Αυτό που κυρίως κάνουμε είναι να κατασκευάζουμε αυτοκίνητα αντίγραφα των μοντέλων της Porshe της δεκαετίας 1950-1960. Εμείς παράγουμε 3 τύπους αυτοκινήτων το Speedster, το Carrera Spyder και το Wide Body. Οι δύο πρώτοι βασίζονται σε ένα κεντρικό σωλήνα που τον παίρνουμε από παλιό Σκαραβαίο, για να αναγράφεται πάνω ο αριθμός πλαισίου και να είναι των δεκαετιών 1950-1960. Αυτό ακριβώς ζητάνε και οι πελάτες μας, ένα αυτοκίνητο που να μην φαίνεται παλιό μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στα χαρτιά, δεν θέλει κανένας πελάτης ένα τέτοιο αυτοκίνητο με νέου τύπου κινητήρα"


Για το τρίτο μοντέλο της επιχείρησης Replicar Ηellas δε χρησιμοποιείται σασί Σκαραβαίου. "Κατασκευάζουμε χειροποίητο σασί ανατολικού τύπου, δηλαδή υψηλής ποιότητας. Αυτά τα αμάξια αγγίζουν τα 130.000-140.000 ευρώ", μας επισήμανε ο κος Γαγανέλης. Τα ανταλλακτικά των εντυπωσιακών αυτοκινήτων προέρχονται από διάφορες χώρες του εξωτερικού, ενώ από την Ελλάδα προέρχονται μόνο τα ελαστικά (www.replicarhellas.com)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια