Κατασκευάζεται πλαστική κούκλα με νοημοσύνη

Σταμάτα να βάζεις το Siri του iphone να σου μιλάει βρώμικα και προετοιμάσου για τις πλαστικές κούκλες με "πονηρή" τεχνητή νοημοσύνη.


Ο δημιουργός της κούκλας RealDoll, Matt McMullen, υπόσχεται μια ουτοπία στο κοντινό μέλλον όπου οι πλαστικές κούκλες θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη και δεν θα ικανοποιούν μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό.


Οι πλαστικές κούκλες είναι κατασκευασμένες από σιλικόνη και μοιάζουν σαν αληθινές γυναίκες. Να σημειωθεί ότι η κάθε μία κοστίζει μεταξύ πέντε και δέκα χιλιάδων δολαρίων. Προς το παρόν είναι μόνο κούκλες αλλά σύντομα θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη ώστε να σου μιλάνε βρώμικα!

Ο Matt McMullen εργάζεται εντατικά σε συνεργασία με μία ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών τεχνητής νοημοσύνης ώστε να υλοποιήσει την RealDoll όπως φαίνεται στο βίντεο παραπάνω - ένα ρόμπο-θηλυκό που να μπορεί να ανταποκρίνεται σε ερωτήσεις και κινήσεις σαν να είναι ανθρώπινο ον.


Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ακόμα σε εμβρυικό στάδιο αλλά ο Matt McMullen πιστεύει ότι σε δύο χρόνια θα είμαστε σε θέση να αγοράσουμε ένα ρομποτικό κεφάλι για δέκα χιλιάδες δολάρια το οποίο θα ανοιγοκλείνει τα μάτια και θα σου μιλάει. Κι αν κάποιος έχει ήδη αγοράσει τη RealDoll, θα μπορεί να την αναβαθμίσει συνδέοντας το κεφάλι στην κούκλα.

Στρατής

Πηγή: www.nytimes.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια