Υβριδικά module DDR4 SDRAM και SSD

O JEDEC SSTA, o κορυφαίος παγκόσμιος οργανισμός ανάπτυξης ανοιχτών προτύπων για τη βιομηχανία της μικροηλεκτρονικής, ανακοίνωσε πως η επιτροπή JC-45 ενέκρινε τα πρώτα πρότυπα για την υποστήριξη των υβριδικών λειτουργικών μονάδων (module) DDR4.


Τα module αυτά ορίζονται σαν λειτουργικές μονάδες που εγκαθίστανται σε συμβατικές εγκοπές λειτουργικών μονάδων μνήμης διπλής σειράς (dual in-line memory module, DIMM) οι οποίες εμφανίζονται στον ελεγκτή συστήματος ως μνήμες DDR4 SDRAM. Ωστόσο, περιέχουν μη διαγραφόμενες μνήμες (non-volatile, NV) όπως είναι η NAND Flash πάνω στο module. Αυτές οι οικογένειες υβριδικών module αναφέρονται ως Non-Volatile DIMMs ή αλλιώς NVDIMMs και μπορούν να μοιράζονται το κανάλι μνήμης με άλλα κανονικά DIMM μνημών DDR4.

Η επιτροπή για τα memory modules του οργανισμού JEDEC, JC-45, ανέπτυξε την ταξινόμηση του NVDIMM σε συνεργασία με το NVDIMM Special Interest Group (SIG), που είναι υποεπιτροπή της Solid State Storage Initiative (SSSI) μέσα στην Storage Networking Industry Association (SNIA) και ανακοίνωσε τους δύο πρώτους τύπους υβριδικών module.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια