Έξυπνο" τηλέφωνο λειτουργεί μόνο με τις κινήσεις του προσώπου

Ετοιμάζεται στο Ισραήλ το smartphone, το οποίο απευθύνεται ειδικά στα άτομα με κινητικά προβλήματα. Η ονομασία του είναι "Sesame Phone", και λειτουργεί με τις κινήσεις του προσώπου.
Ο χρήστης μπορεί να τηλεφωνεί, να παίζει παιχνίδια, να γράφει μηνύματα, να χρησιμοποιεί το facebook, ακόμη και το WhatsApp, χωρίς να αγγίζει την συσκευή.


Για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο τηλέφωνο χρειάστηκαν δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε άτομα με διαφορετικά είδη αναπηρίας διαπιστώθηκε πως το τηλέφωνο "κρασάρει". Για αυτό έχει ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να βελτιώσει τη λειτουργία του τηλεφώνου.


Ταυτόχρονα αναζητείται συνεργασία με μια από τις μεγάλες εταιρείας παραγωγής κινητών τηλεφώνων, προκειμένου οι λειτουργίες του "Sesame Phone" να εφαρμοστούν στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα κινητών. Η πρωτοποριακή αυτή λειτουργία, θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και ενδεχομένως να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα για όλους τους χρήστες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια