Προστατέψτε την Skylake CPU σας με το CPU Guard 1151

Πριν από μερικές ημέρες, βγήκε στη δημοσιότητα ένα περίεργο φαινόμενο που αφορά τους επεξεργαστές Intel Skylake και τις μητρικές του Socket 1151 που είναι εγκατεστημένοι με αερόψυξη βαριάς κατηγορίας, η οποία δημιουργεί κυρτώσεις στα άκρα του επεξεργαστή. Πρώτη έδωσε λύση η MSI με το CPU Guard 1151.


Αρκετοί δεν το έλαβαν όσο σοβαρά θα έπρεπε, με αρκετές εταιρείες που κατασκευάζουν συστήματα ψύξης για το συγκεκριμένο socket, να βρίσκονται σε άρνηση. Πλειοψηφικά δήλωσαν πως κανένα προϊόν τους δεν προκαλεί πρόβλημα στους επεξεργαστές Intel Skylake, με μόνη εταιρεία που προέβη σε ρυθμίσεις υπάρχοντος προϊόντος ψύξης να είναι η Scythe, αλλάζοντας το σετ βιδών της.


Η MSI όμως, που ουδεμία σχέση δεν έχει με συστήματα ψύξης επεξεργαστών, θέλοντας να προστατέψει τις μητρικές της από τη βαριά φόρτιση έφτιαξε το CPU Guard 1151. Το προϊόν αυτό, όπως λέει και η ονομασία του, προστατεύει τόσο τον επεξεργαστή από το να στραβώσει, όσο και τη μητρική. Όπως θα δείτε και στην εικόνα παρακάτω είναι σαν μια μικρή ασπίδα που ενσωματώνεται ανάμεσα στον επεξεργαστή και στη μητρική χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στη βάση της ψύχτρας, επιβεβαιώνοντας πως ο επεξεργαστής δεν καταπονείται από το φορτίο, αλλά ούτε μετακινείται. Επιπλέον δεν προξενεί ούτε πρόβλημα κατά την ψύξη, καθώς πρόσφατα σε ένα event για overclocking το CPU Guard χρησιμοποιήθηκε, με τους overclockers να πιέζουν στο μέγιστο τους επεξεργαστές τους σπάζοντας παγκόσμια ρεκόρ.


Δυστυχώς, το CPU Guard 1151 δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας για αγορά κι ακόμα δεν είναι γνωστό αν η MSI θα το ενσωματώνει στις νέες Gaming μητρικές της. Την ενημέρωση λάβαμε μέσω δελτίου τύπου της MSI και περιμένουμε να μάθουμε τόσο τιμές όσο και την διαθεσιμότητά του στην Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια