Τι είναι το WhatsApp και πώς λειτουργεί;

Το WhatsApp είναι μία social εφαρμογή και συγκεκριμένα ένα messenger για διάφορα mobile λειτουργικά συστήματα. Στόχος του είναι να αντικαταστήσει την επικοινωνία των χρηστών μέσω SMS και να βάλει στο «παιχνίδι» την επικοινωνία με μηνύματα μέσω ίντερνετ (WiFi ή 3G/4G).
Ένας από τους ανταγωνιστές του στην Ελλάδα είναι το Viber.

Η κοινότητα του WhatsApp είναι η μεγαλύτερη που μπορεί κανείς να συναντήσει σε messenger app αυτή τη στιγμή και ξεπερνά τους 600 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες. Σε αυτό βοήθησε και η εξαγορά της εφαρμογής από το Facebook, με το ποσό να αγγίζει συνολικά τα 19 δισ. δολάρια!


Τρόποι σύνδεσης στο WhatsApp

Όπως είπαμε προηγουμένως, το WhatsApp χρησιμοποιείται μονάχα σε κινητές συσκευές και διαθέτει εφαρμογές για Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry, και Nokia (Symbian και S40).

Πώς λειτουργεί το WhatsApp;


WhatsApp for iOS

Κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό κάνοντας χρήση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου του και δίνοντας ένα όνομα με το οποίο θα εμφανίζεται στους υπόλοιπους χρήστες και προαιρετικά μια φωτογραφία.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή κάνει χρήση της λίστας επαφών τηλεφώνου του χρήστη και προσθέτει όσες επαφές έχουν WhatsApp λογαριασμό στη λίστα επαφών για αποστολή μηνυμάτων μέσω ίντερνετ. Αυτό σημαίνει πως για να κάνει κάποιος χρήστης προσθήκη έναν άλλο χρήστη, θα πρέπει να αποθηκεύσει τον αριθμό που χρησιμοποιεί στο WhatsApp στη λίστα επαφών τηλεφώνου της συσκευής του.

Η χρήση της εφαρμογής είναι αρκετά απλή. Κατά το άνοιγμα, ο χρήστης βλέπει όλες τις συζητήσεις που έχει πραγματοποιήσει μέσω του WhatsApp, ενώ υπάρχουν άλλα δύο εικονίδια για αποστολή μηνύματος σε νέο χρήστη και για τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

WhatsApp for iOS

Κάθε συνομιλία μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική. Ο χρήστης, εκτός από μηνύματα κειμένου, μπορεί να στέλνει φωτογραφίες, βίντεο, φωνητικά μηνύματα, emojis, την τοποθεσία του  και άλλες επαφές. Σύντομα, η εφαρμογή αναμένεται να αποκτήσει και λειτουργία κλήσεων μέσω ίντερνετ, κάτι το οποίο έχει καθυστερήσει αρκετά.

Τέλος, η χρήση του WhatsApp είναι δωρεάν για έναν χρόνο και στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να πληρώσει ένα ποσό λίγο κάτω του 1 ευρώ για ανανέωση για έναν επιπλέον χρόνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια