Εγκαταστήστε Windows 10 σε ένα virtual machine

Τα Windows 10 είναι ήδη διαθέσιμα και έχουν ήδη εγκατασταθεί σε 200 εκατομμύρια συσκευές. Αν παρόλα αυτά ακόμη προβληματίζεστε αν θα κάνετε το update, η εγκατάσταση του νέου λειτουργικού σε ένα virtual machine μπορεί να σας λύσει τις όποιες απορίες.
Για τη συγκεκριµένη περίσταση, χρησιµοποιήσαµε το δωρεάν VMware Player [διαθέσιµο για Windows και Linux], ωστόσο και άλλες εφαρµογές virtual machine, όπως το VirtualBox, µπορούν επίσης να χρησιµοποιηθούν.

1. Κατεβάστε το Windows 10 ISO

2. Δηµιουργήστε ένα νέο virtual machine
Μόλις είναι το ISO έτοιµο, εγκαταστήστε το VMware Player από το my.vmware.com, επιλέξτε την πλατφόρµα που θέλετε και µόλις εγκατασταθεί η εφαρµογή, ανοίξτε την και ακολουθήστε τη διαδροµή Player > File > New Virtual Machine.

3. Βρείτε το δικό σας Windows 10 ISO
Στη συνέχεια, πρέπει να πείτε στο VMware Player πού θα βρει το Windows 10 ISO. Επιλέξτε “Installer disc image file [ISO]” και πλοηγηθείτε στο Windows 10 ISO που κατεβάσατε προηγουµένως. Διαλέξτε ένα όνοµα για αυτό το virtual machine και αποθηκεύστε το.


4. Διαµορφώστε τον εικονικό σκληρό δίσκο
Σε αυτή την οθόνη, καλείστε να επιλέξετε πόσο µεγάλος θέλετε να είναι ο εικονικός δίσκος σας. H προεπιλογή είναι 60GB, αλλά µπορείτε να το αυξήσετε, όσο απαιτείται. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο στον πραγµατικό σκληρό σας δίσκο.


5. Προσαρµόστε το hardware σας
Εξ ορισµού, το VMware Player θα χωρίσει τον εικονικό δίσκο σας σε πολλαπλά αρχεία, και σας προτείνουµε να το αφήσετε ως έχει, εκτός κι αν έχετε κάποιο συγκεκριµένο λόγο για να το αλλάξετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Customize Hardware.

6. Παραχωρήστε RAM
Αποφασίστε πόση µνήµη RAM θα παραχωρήσετε στο συγκεκριµένο virtual machine. Η προεπιλογή είναι 1GB, ωστόσο θα ήταν καλύτερο να την αυξήσετε, αλλά µην υπερβείτε τη µέγιστη ποσότητα προτεινόµενης µνήµης. Μια ιδανική ρύθµιση είναι στα 2GB.7. Διαµορφώστε τη CPU
Μεταβείτε στην καρτέλα της CPU κι επιλέξτε πόσους πυρήνες θέλετε να αφιερώσετε σε αυτό το µηχάνηµα. Τώρα, ρίξτε µια µατιά στο πλήκτρο “Virtualize Intel VT-x/EPT or AMD-V/RVI”. Εάν χρησιµοποιείτε 64-bit Windows 10, αυτό είναι υποχρεωτικό.

8. Ξεκινήστε την εγκατάσταση
Διαβάστε τα πλαίσια στην πλαϊνή στήλη της σελίδας πριν προχωρήσετε. Έπειτα, βγείτε από την οθόνη διαµόρφωσης hardware και πατήστε το Finish στο αρχικό σετάρισµα. Εκκινήστε το virtual machine σας και εγκαταστήστε τα Windows 10 όπως θα κάνατε κανονικά.9. Εγκαταστήστε τα VMware Tools
Κατευθυνθείτε στο Player > Manage > Install VMware Tools. Θα εγκαταστήσει ένα εικονικό DVD. Πλοηγηθείτε στον δίσκο µέσω Windows Explorer, εκκινήστε το κατάλληλο εκτελέσιµο αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες.


10. Επανεκκινήστε και ξεκινήστε!
Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κάντε επανεκκίνηση του virtual machine. Επιτέλους, τα Windows 10 είναι έτοιµα προς χρήση –ακόµη και σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Αν κάτι αναπόφευκτα πάει στραβά, απλά διαγράψτε το virtual machine!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια