Η Apple ανακοίνωσε νέο αναβαθμισμένο iPad Pro με οθόνη στις 9.7 ίντσες!

Η νέα αυτή version του iPad Pro βασίζεται σε display 9.7 ιντσών, ενώ είναι πανάλαφρο, καθώς το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 450 γραμμάρια. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Apple, το νέο Pro έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το iPad Air 2, το οποίο διαθέτει το πιο λαοφιλές μέγεθος σε iPad.


Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Apple έδωσε μεγάλη βαρύτητα στη βελτίωση του display του iPad Pro, δίνοντας προσοχή στην ελάττωση των αντανακλάσεων της οθόνης, με το display του νέου Pro να αντανακλά 40% λιγότερο σε σύγκριση με το iPad Air 2. Μάλιστα, η εταιρεία που εδρεύει στο Cupertino αποκάλεσε το iPad Pro ως το tablet με τα μεγαλύτερα επίπεδα φωτεινότητας που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η τεχνολογία "True Tone Display", η οποία δίνει τη δυνατότητα στη συσκευή να "αντιλαμβάνεται" την χρωματική θερμοκρασία στον φωτισμό του φυσικού περιβάλλοντος και έτσι να προσαρμόζει κατάλληλα τον φωτισμό του display. Τέλος, μία ακόμη λειτουργία του display στην οποία στάθηκε ο Phil Schiller της Apple έχει να κάνει με τη δυνατότητα του iOS 9.3 να μειώνει το μπλε φως που εκπέμπει η οθόνη, προσφέροντας έτσι μία πιο ξεκούραστη εμπειρία θέασης στο χρήστη.


Πέραν βέβαια του εμφανώς βελτιωμένου display, το δεύτερο μέλος της οικογένειας iPad Pro δεν διαφέρει σε τρομακτικό βαθμό σε σύγκριση με το μεγάλο αδερφάκι του (των 12.9 ιντσών). Συγκεκριμένα, στην καρδιά του βρίσκεται ο δοκιμασμένος επεξεργαστής A9X μαζί με έναν co-processor M9, ενώ παράλληλα υιοθετείται ένα παρόμοιο σύστημα ήχου 4 dynamic ηχείων όπως και με την περίπτωση του μοντέλου των 12.9 ιντσών. Όπως μάλιστα αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Apple, η ένταση του ήχου που θα παράγει θα είναι διπλάσια εκείνου του iPad Air 2. Παρόλα αυτά, μία από τις σημαντικότερες διαφορές ανάμεσα στα δύο μοντέλα έχει να κάνει με την βελτίωση της κύριας κάμερας, καθώς το iPad Pro των 9.7 ιντσών θα στηρίζεται σε μία πιο εξελιγμένη κάμερα με 12MP, η οποία έρχεται με True Tone flash και παράληλλα υποστηρίζει τη λειτουργία Live Photos και video recording με ποιότητα στα 4K. Φυσικά και οι λάτρεις των selfies δεν θα μείνουν παραπονεμένοι καθώς η μπροστινή κάμερα του iPad Pro θα υποστηρίζει τη λειτουργία του Retina flash.


Ως είθισται την κυκλοφορία του νέου iPad αναμένεται να συνοδεύσουν και μία σειρά από περιφερειακά, όπως είναι για παράδειγμα μία μικρότερη έκδοση (για να ταιριάζει καλύτερα με το νέο μικρότερο design) του Smart Keyboard, ενώ το ευχάριστο νέο είναι ότι το νέο μέλος της οικογένειας iPad Pro θα είναι συμβατό με το Apple Pencil που παρουσιάστηκε τη χρονιά που μας πέρασε και το οποίο όπως μπορείτε να φανταστείτε απευθύνεται περισσότερο στους επαγγελματίες users. Τέλος, η Apple έδειξε και την ύπαρξη δύο ακόμη αξεσουάρ, ενός SD card reader και ενός USB camera adapter.

Το νέο iPad θα είναι διαθέσιμο από τις 31 Μαρτίου (οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 24/3) και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε 4 διαφορετικά χρώματα (Space grey, ασημί, χρυσό και rose gold) και σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις (32/128/256 GB) ανάλογα με τον αποθηκευτικό χώρο που θα προσφέρει στο χρήστη. Σε ότι έχει να κάνει με την τιμή πώλησης του η Apple ανέφερε ότι το μοντέλο των 32GB θα κοστίζει 599$, ενώ τα iPad Pro των 128 και 256GB θα στοιχίζουν 749 και 899 δολάρια αντίστοιχα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια