Η Google ετοιμάζει 300 αερόστατα για δημιουργία συνεχούς ζώνης Internet

Facebook και Google δίνουν μάχη για το ποια θα είναι η πρώτη που θα προλάβει να προσφέρει πρόσβαση στο Internet σε όλο τον κόσμο και γι’ αυτό χρησιμοποιούν δορυφόρους, αεροπλάνα, αερόστατα κλπ.


Στις αρχές Οκτωβρίου είδαμε την πρώτη να κλείνει σημαντική συμφωνία με την Eutelsat για παροχή δωρεάν δορυφορικού Internet σε 14 χώρες της Αφρικής μέσα στο 2016 και η άμεση απάντηση της Google έρχεται από τον αντιπρόεδρο του Project Loon για εκτόξευση 300+ αερόστατων μέσα στο 2016 που θα καλύψουν τις ανάγκες της Ινδονησίας.

Συγκεκριμένα, ο Mike Cassidy δήλωσε στο BBC ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια συνεχή ζώνη σε παγκόσμιο επίπεδο διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει πάντοτε ένα αερόστατο που θα καλύπτει μια προκαθορισμένη περιοχή. Όταν θα αποσύρεται το αερόστατο, θα γίνεται άμεσα αντικατάσταση από κάποιο άλλο χωρίς να “σπάζει” η συνεχής ζώνη κάλυψης.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Google, αυτή τη στιγμή έχει πρόσβαση στο Internet μόλις 1 στους 3 κατοίκους της Ινδονησίας και γι’ αυτό έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τους παρόχους Indosat, Telkomsel και XL Axiata για να εξαπλωθεί η κάλυψη τους ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα νησιά, με το σήμα τους να μεταδίδεται από αερόστατο σε αερόστατο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σημερινά αερόστατα είναι σημαντικά πιο εξελιγμένα από αυτά που είχαμε πρωτοδεί το 2013. Η ενεργοποίηση τους γίνεται μέσα σε μόλις 15 λεπτά με τη βοήθεια δύο χειριστών και ενός γερανού, ενώ μπορούν να αιωρούνται για μήνες. Για τα προηγούμενης γενιάς αερόστατα χρειαζόταν περίπου 1-2 ώρες προετοιμασίας και σχεδόν 15 εργάτες, για αιώρηση μόλις λίγων ημερών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια