Η Microsoft ενοποιεί τα Windows 10 και Xbox One stores

Windows 10 Anniversary Edition, τα δύο stores θα γίνουν… ένα, δημιουργώντας “ένα ενιαίο κατάστημα για όλες τις συσκευές”.


Ήταν ένα λογικό… επόμενο βήμα για τα Windows 10. με τη Microsoft να σχεδιάζει πλέον τις εφαρμογές της ώστε να τρέχουν στα πάντα:
από το desktop έως το smartphone αλλά και το Xbox. Οι universal apps λανσάρονται στο Xbox το καλοκαίρι, παράλληλα με τo update.

Επιπλέον, η Microsoft προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους προγραμματιστές -συμπεριλαμβανομένου developers παιχνιδιών- το να τις μετατρέψουν σε universal. Έτσι, κατά τη διάρκεια του Build conference η εταιρεία ανακοίνωσε ένα εργαλείο μετατροπής, που μετατρέπει αυτόματα νέα και παλιά παιχνίδια σε cross-platform apps. Επιπλέον, τους επιτρέπει να προσθέσουν υποστήριξη για Live Tiles, notifications και
Xbox One controllers.

Η Microsoft καθιστά επιπλέον ευκολότερο για οποιονδήποτε να αρχίσει να αναπτύσσει εφαρμογές και παιχνίδια, καθώς το καλοκαίρι θα επιτρέψει σε όλους τους κατόχους Xbox One να μετατρέψουν την κονσόλα τους σε ένα development kit και στη συνέχεια να εναλλάσσονται μεταξύ gaming και developing modes.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια