Η Sony ετοιμάζει το 4Κ PlayStation 4

Τα νέα προέρχοναι από την GDC, όπου η Sony φέρεται να έχει ξεκινήσει τα σχετικά τεχνολογικά briefings με τους developers, γράφει το Kotaku.com.


Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν οι τωρινοί ιδιοκτήτες PS4 θα μπορούν να κάνουν κάποιο upgrade ή αν θα πρέπει να αγοράσουν μία νέα συσκευή για να επωφεληθούν από την μεγάλη επαύξηση ισχύος που έρχεται στο σύστημα του PlayStation.

Οι βελτιώσεις αφορούν τόσο μια αναβαθμισμένη GPU που θα υποστηρίζει ανάλυση 4Κ στα games, όσο και μια γενικότερη αύξηση της επεξεργαστικής ισχύος του PS4 έτσι ώστε να υποστηρίζονται με καλύτερο τρόπο τα παιχνίδια για το PlayStation VR, που θα είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο.


Εξάλλου, δεν είναι βέβαιο αν το “PS4.5” που ανέφεραν κάποιοι developers είναι επίσημη ονομασία. Μία άλλη ονομασία που επίσης ακούστηκε μετά το τέλος των briefings ήταν το “PS4K”, η οποία επίσης δεν επιβεβαιώνεται.

Το PS4 σήμερα μπορεί και αναπαράγει φωτογραφίες και video σε ανάλυση 4Κ, κάτι όμως που δεν ισχύει για το gaming. H σχετική αναβάθμιση θεωρείται ότι θα κάνει το PlayStation 4 περισσότερο ανταγωνιστικό σε σχέση με τις άλλες κονσόλες παιχνιδιών και τα PC.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια