Φήμες θέλουν την Apple να καταργεί το home button στο iPhone

Οι εικασίες για το πώς θα είναι το νέο iPhone 7 ξεκίνησαν και μία από τις πιο επίμονες φήμες για το νέο smartphone της Apple είναι ότι δεν θα έχει το χαρακτηριστικό κεντρικό πλήκτρο, που βρίσκεται σε όλες οι συσκευές της.


Τώρα, όπως αναφέρει η Mirror, σύμφωνα με πηγές από ιστοσελίδες της Κίνας, μια νέα διαρροή ενισχύει τις φήμες που θέλουν το iPhone 7 να έχει ένα ψηφιακό πλήκτρο αφής, αντί για το παραδοσιακό φυσικό κουμπί. Μια άλλη κινεζική ιστοσελίδα, που ονομάζεται Storm, αναφέρει ότι το νέο πλήκτρο αφής θα έχει τον ίδιο χειρισμό όπως το «ποντίκι» στους υπολογιστές της Apple το οποίο δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας εντελώς επίπεδης επιφάνειας.


Το κεντρικό κουμπί υπάρχει σε όλες ανεξαιρέτως τις συσκευές τηλεφώνων της Apple από το 2007 και όλοι οι χρήστες το χρησιμοποιούν για να βρεθούν αυτόματα στην κεντρική οθόνη του κινητού τους.


Σχεδιαστές από όλον τον κόσμο κάνουν εικασίες για το πώς μπορεί να είναι το νέο μοντέλο του τεχνολογικού κολοσσού κι ένας καλλιτέχνης, με το όνομα Marek Weidlich, έχει δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Ο Weidlich έχει μετατρέψει ολόκληρο το μπροστινό μέρος του smartphone σε μια οθόνη η οποία δεν έχει κανένα ορατό κουμπί για το κεντρικό μενού ή οποιοδήποτε ορατό κυκλικό σημάδι που να το υπονοεί. «Εγώ επικεντρώνομαι στην απλή σχεδιαστική γλώσσα η οποία είναι πολύ σημαντική για την Apple», δήλωσε ο Weidlich και πρόσθεσε «Έχω σχεδιάσει μια καμπυλωτή οθόνη χωρίς τη στεφάνη του πλήκτρου αν και η συσκευή είναι στην πραγματικότητα εξοπλισμένη με ένα κουμπί για την κεντρική οθόνη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια