Επιστήμονες ετοιμάζουν την μπαταρία που δεν πεθαίνει ποτέ

Ένα νέο είδος μπαταρίας που θα μπορεί να φορτιστεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές χωρίς να χάσει την απόδοσή της, δημιούργησαν επιστήμονες.
Η νέα αυτή τεχνολογία μπαταρίας θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε υπολογιστές, smartphones, ακόμη και αυτοκίνητα.

Η νέα μπαταρία αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και χρησιμοποιεί κάποια εξαιρετικά αγώγιμα σύρματα που είναι χιλιάδες φορές λεπτότερα από μία ανθρώπινη τρίχα. Έχουν φτάσει μπροστά σε ένα νέο είδος επίστρωσης για την πρόληψη της βλάβης στις μπαταρίες και σύμφωνα με τη Science Daily, ενώ μια τυπική μπαταρία μπορεί να εμφανίσει πρόβλημα μετά από 5.000 - 7.000 επαναφορτίσεις, η επικεφαλής της μελέτης, υποψήφια διδάκτωρ Mya Le Thai, ανέφερε ότι η νέα τεχνολογία έχει απόδοση για πάνω από 200.000 επαναφορτίσεις στο χρονικό διάστημα που έκαναν το πείραμα. «Το επικαλυμμένο ηλεκτρόδιο διατηρεί το σχήμα του πολύ καλύτερα, καθιστώντας το μια πιο αξιόπιστη επιλογή», δήλωσε η ίδια.


Οι εταιρείες τεχνολογίας δουλεύουν σκληρά για την ανάπτυξη της τεχνολογίας των μπαταριών ώστε να προσφέρουν τα καλύτερα gadgets στους πελάτες τους. Γίνονται, μάλιστα σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των μπαταριών ιδιαίτερα στα smartphones, καθώς ο ανταγωνισμός μεγαλώνει συνεχώς με τις εταιρείες να παλεύουν για το ποια θα παρέχει τις καλύτερες αποδόσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια