Τι θα μάθουμε σήμερα: Γράφει Ο Κώστας Δημητριάδης.


Τι είναι feeds;

Feeds είναι ροές δεδομένων και με αυτά ουσιαστικά παρακολουθείτε τη ροή των καινούριων δημοσιεύσεων μιας ιστοσελίδας.
Καλύτερα, ονομάζονται rss feeds και πρόκειται για μία λειτουργία κάποιων ιστοσελίδων που δίνουνε στους επισκέπτες τους, ώστε χωρίς να χρειάζεται να μπούνε σε αυτήν, να μπορούν να βλέπουν το τελευταίο περιεχόμενο που δημοσιεύεται, σε τίτλους.


Ο όρος feed είναι γενικός και προσδιορίζει γενικά τη ροή πχ των καινούριων δεδομένων που δημοσιεύονται: το "τάισμα" ενός αρχείου που δείχνει τα καινούρια και το οποίο το παρακολουθούν οι επισκέπτες μας.

Τι είναι feedburner;

Feedburner είναι μία υπηρεσία της google που ασχολείται αποκλειστικά με rss feeds.
Είναι στην ουσία ένας "μεσάζοντας" μεταξύ του rss feed μας και του τελικού επισκέπτη που αναζητάει να παρακολουθεί το rss μας, προσφέροντας δωρεάν κάποιες αρκετά χρήσιμες υπηρεσίες για αυτούς που χρησιμοποιούν τέτοια.
Στο feedburner συνδέουμε το rss μας και παραπέμπουμε τους επισκέπτες μας πλέον στο καινούριο url που θα μας δώσει.
Έτσι, μπορούμε να δούμε διάφορα στατιστικά για αυτό (πόσοι το παρακολουθούν, πόσοι είδα ποια άρθρα, κλπ), μπορούν πλέον οι επισκέπτες να το παρακολουθούν με διάφορους rss readers, μπορεί να δημοσιεύει αυτόματα στο twitter με το που βγαίνει καινούριο άρθρο, κλπ, και γενικά το feedburner μας παρέχει διάφορα εργαλεία που μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα στο rss feed μας.
Μπορείτε να το επισκεφτείτε εδώ και αν είστε ήδη logged in στην google, μπορείτε να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε άμεσα μιας και είναι πολύ εύκολο.

Τι είναι android;

Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο έχουν τα smartphones και έχει σαν βάση του τα linux.
Όταν λέμε λειτουργικό σύστημα, φανταστείτε ότι είναι... τα windows του κινητού ή των tablets!
Στο android, μπορούμε να εγκαταστήσουμε εφαρμογές (όπως επεξεργαστές κειμένου, φωτογραφίας, αναπαραγωγή μουσικής, παιχνίδια, κλπ κλπ), να το κάνουμε επανεκκίνηση, να συνδεθούμε σε δίκτυα και να έχουμε internet και πολλά άλλα.

Ότι δηλαδή περίπου κάνουμε και στα windows. 

Απλά αυτό το λειτουργικό σύστημα, είναι σχεδιασμένο ώστε να εκμεταλλεύεται τους πόρους ενός κινητού τηλεφώνου - smartphone ή tablet, και είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για αυτά (βάσει των ιδιαιτεροτήτων τους και της διαφορετικότητάς τους από τους κοινούς υπολογιστές) κι όχι για υπολογιστή desktop ή laptop.
Γι' αυτό και τα προγράμματα και οι εφαρμογές που εγκαθιστούμε σε αυτό, θα πρέπει να είναι για android ή να υποστηρίζονται έστω από αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Τι είναι GUI;

Gui είναι ένα περιβάλλον το οποίο περιέχει γραφικά και μας δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουμε με τον υπολογιστή μας, απλά "πατώντας" ή "αλληλεπιδρώντας" με τα γραφικά, χωρίς να γράφουμε εντολές.

Για παράδειγμα τα Windows, Linux, κλπ έχουν gui: 
μπορούμε να ανοίξουμε έναν φάκελο, απλά κάνοντας ένα κλικ με το ποντίκι επάνω στον σκληρό μας δίσκο, που κι αυτόν τον βλέπουμε σαν γραφικό (εικονίδιο).
Το gui θα μας ανοίξει το φάκελο αυτόν υπό μορφή παραθύρου - γραφικού.
Στην ουσία δηλαδή, όσο εμείς αλληλεπιδράμε με το γραφικό περιβάλλον, αυτό τα μεταφράζει από πίσω σε ειδικές εντολές που τις στέλνει στον υπολογιστή μας.
Έπειτα ο υπολογιστής μας επιστρέφει αυτά που πρέπει βάσει των εντολών, και το gui πάλι "τα μεταφράζει" σε κάποιο γραφικό, προβάλλοντάς το σε εμάς.

Τι είναι dll αρχείο;

DLL είναι τα λεγόμενα αρχεία συστήματος.
Με τον όρο αρχεία συστήματος, εννοούμε τα αρχεία αυτά που χρησιμοποιούνται από προγράμματα ή το λειτουργικό μας σύστημα, τα οποία είναι πολύ βασικά για να λειτουργήσει σωστά το λειτουργικό μας σύστημα ή τα προγράμματα που τα περιλαμβάνουν.
Είναι ουσιαστικά "βιβλιοθήκες" που περιέχουν μέσα τους κώδικα και δεδομένα, υπεύθυνα ώστε να τρέξει σωστά μία λειτουργία ενός προγράμματος η του λειτουργικού συστήματος.
Τα αρχεία dll είναι τα αρχικά από τις λέξεις Dynamic Link Library.
Καλό είναι να μην τα πειράζουμε και αν εντοπιστεί κάποιος ιός σε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να τον καθαρίσουμε με κάποιο antivirus και σε καμία περίπτωση να μη σβήσουμε το αρχείο αν δεν είμαστε σίγουροι που χρησιμοποιείται.

Τι είναι ppt αρχείο;

PPT είναι ένα αρχείο παρουσίασης του γνωστού σε όλους μας προγράμματος Microsoft Powerpoint του πακέτου Microsoft Office.
Τα αρχεία ppt είναι ουσιαστικά αρχεία που περιέχουν μέσα τους διαφάνειες με διάφορα κείμενα, μορφοποιήσεις, εικόνες, video, ήχο και διάφορα εφφέ. Όλα αυτά βρίσκονται μέσα σε ένα μόνο τέτοιο αρχείο.
Από το Powerpoint 2007 και μετέπειτα, τα αρχεία πλέον αντί για ppt αποθηκεύονται ως pptx.
Για να δείτε τέτοια αρχεία μπορείτε να κατεβάσετε το δωρεάν πρόγραμμα OpenOffice (και για την ακρίβεια το Impress = το αντίστοιχο Powerpoint)


Τι είναι mts αρχείο;


MTS είναι αρχεία τύπου video υψηλής ευκρίνειας (με πολύ καλή ποιότητα).
Συνήθως διάφορες ψηφιακές βιντεοκάμερες γράφουν σε τέτοιου είδους αρχεία χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία της Sony σε συνεργασία με την Panasonic, την AVCHD (Advanced Video Codec High Definition).
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι η υψηλή ποιότητα αποτύπωσης του video και του ήχου, συνδυάζοντας τα παρακάτω: το βίντεο σε μορφή - συμπίεση mpeg4 και ο ήχος σε Dolby AC-3. Αυτά τα δύο ουσιαστικά "βρίσκονται" μέσα σε ένα mts αρχείο.
Αντίστοιχα πράγματα ισχύουν και για τα M2TS αρχεία με τη μόνη διαφορά ότι τα video M2TS αποθηκεύονται με μορφή Blue-ray BDAV, κατάλληλα για εγγραφή σε Blue-ray δίσκους για αναπαραγωγή με τις αντίστοιχες Blue-ray συσκευές.
Αν θέλετε να κατεβάστε κάποιον δωρεάν μετατροπέα από mts σε avi, mpeg, wmv, κλπ, κατεβάστε τον Total Movie Converter, θα σας κάνει εξαιρετική δουλειά.

Τι είναι docx αρχείο;


Docx είναι αρχεία τύπου κειμένου που μπορείτε να δημιουργήσετε ή να επεξεργαστείτε με προγράμματα τύπου Office - Microsoft Word.  Το docx αρχείο είναι το "πιο σύγχρονο" doc αρχείο και το υιοθέτησε το Word 2007 και οι μετέπειτα εκδόσεις του.  Είναι αρχεία εμπλουτισμένου κειμένου που σημαίνει ότι περιέχουν μέσα τους μορφοποιήσεις των κειμένων, εικόνες, συνδέσμους - links και πολλά άλλα στοιχεία.  Αν δεν έχετε το Microsoft Word 2007 και έπειτα, εναλλακτικά και εξίσου αποτελεσματικά μπορείτε να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε ένα docx αρχείο με τα δωρεάν προγράμματα OpenOffice Writer και online με τα google docs.

Τι είναι long tail keyword;

Long tail keyword είναι μία λέξη κλειδί η οποία δεν αποτελείται για την ακρίβεια από μία μόνο λέξη, αλλά μπορεί να αποτελείται από δύο ή και από τρεις.
Ένα παράδειγμα long tail keyword είναι η "κατασκευή ιστοσελίδων" ή οι "ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης" που μπορούμε να τα θεωρήσουμε ως μία λέξη κλειδί.
Έτσι τα καταλαβαίνουν και οι μηχανές αναζήτησης.
Επίσης πολλές επιχειρήσεις που κάνουν seo, επειδή δεν μπορούν να ανταγωνιστούν γενικές λέξεις κλειδιά, εστιάζουν σε long tail keywords.
Για παράδειγμα αντί για να εστιάσουν στη λέξη κλειδί "ιστοσελίδες" μπορεί να εστιάσουν στη λέξη κλειδί "κατασκευή ιστοσελίδων με joomla".


Για περισσότερες πληροφορίες :
www.allaboutcomputerstv.blogspot.gr
www.thetech.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια