Η θήκη των smartphones με το ενσωματωμένο μίνι «drone»

Το επόμενο βήμα στα «drones» φαίνεται πως θα γίνει προσωπική υπόθεση των χρηστών. Το νέο concept που ονομάζεται «Drone-in-a-Phone» αποτελεί ουσιαστικά μια μικροσκοπική, αναδιπλούμενη συσκευή που περιέχεται σε μια θήκη smartphone και μπορεί να βγάζει φωτογραφίες όπως ένα drone.


Αντλώντας ενέργεια από την μπαταρία του κινητού τηλεφώνου, η μικρή συσκευή μπορεί να κάνει πτήση πάνω από 25 λεπτά κάθε φορά και χρησιμοποιεί ενσωματωμένες κάμερες για τη λήψη αεροφωτογραφιών.


Πρόκειται για μια ιδέα της εταιρείας Buzz Technology, με έδρα το Λονδίνο, η οποία επιλέχθηκε πρόσφατα ως φιναλίστ στο British Inventors Project. Οι δημιουργοί της θήκης εξηγούν πώς λειτουργεί, λέγοντας ότι περιέχει ένα «συρτάρι» στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται ένα μικροσκοπικό τηλεκατευθυνόμενο drone με τέσσερις έλικες και μια φωτογραφική μηχανή. Όταν το drone βγαίνει έξω από τη θήκη, οι αναδιπλούμενοι έλικες μπαίνουν στη σωστή θέση. Το drone και η κάμερα είναι δεμένα στο τηλέφωνο, επεκτείνοντας ουσιαστικά τη εμβέλεια του smartphone για να μπορεί να τραβάει φωτογραφίες από διάφορα σημεία και γωνίες που δεν μπορεί ο χρήστης να βγάλει μόνος του. Επιπλέον με αυτό τον τρόπο εμποδίζεται η πιθανότητα να παρασυρθεί η μικρή συσκευή από τον άνεμο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια