Ελληνικό Top 10 video games για το μήνα Μάρτιο!

Το Top 10 για το μήνα Μάρτιο των ελληνικών πωλήσεων video games περιλάμβανε μία σημαντική ανατροπή, καθώς το Tom Clancy’s The Division κατάφερε να θριαμβεύσει σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση του σχετικού chart.
Ο τίτλος της Ubisoft αφού πραγματοποίησε ρεκόρ πωλήσεων από ότι φαίνεται πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και από τους Έλληνες gamers. Ειδικότερα, το The Division βρέθηκε τόσο στην πρώτη (PS4 έκδοση) όσο και στην τέταρτη θέση (PC) του ελληνικού top 10, ενώ «σφήνα» ανάμεσα τους μπήκε ο «συνήθης ύποπτος» Grand Theft Auto V πλασαρίστηκε στην δεύτερη και τρίτη θέση (για PS4 και PS3 αντίστοιχα). Επιπλέον, δύο entries είχε και το Minecraft για PS3 και PS4 (στην 5η και 9η θέση αντίστοιχα), ενώ ξανά στο Top 10 υπήρχε παρουσία αθλητικών τίτλων όπως το NBA 2K16 και το FIFA 16. Αξίζει να σημειωθεί ότι 9 στις 10 ανήκαν σε κονσόλες της Sony και μόλις μία ήταν PC.
Δείτε τον αναλυτικό πίνακα του Top 10 παρακάτω…

    TOM CLANCY’S THE DIVISION – Sony PlayStation 4
    GRAND THEFT AUTO V – Sony PlayStation 4
    GRAND THEFT AUTO V – Sony PlayStation 3
    TOM CLANCY’S THE DIVISION – PC
    MINECRAFT- Sony PlayStation 3
    NBA 2K16 – Sony PlayStation 3
    FIFA 16 – Sony PlayStation 4
    NBA 2K16 – Sony PlayStation 4
    MINECRAFT – Sony PlayStation 4
    FAR CRY: PRIMAL SE – Sony PlayStation 4


H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής.
Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια