Ετοιμάζει αυτόνομο VR headset η Samsung!

Στο συνέδριο προγραμματιστών της Samsung (SDC) στο San Francisco, ο Injong Rhee, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, επιβεβαίωσε ότι οι Κορεάτες εργάζονται πάνω σε ένα αυτόνομο VR headset, με στόχο να ανταγωνιστεί τις προτάσεις της Oculus και των HTC και Valve.
Το νέο headset θα μπορούσε να προσφέρει δυνατότητες positional tracking, όπως τα Oculus Rift και HTC Vive, αντιμετωπίζοντας μία από τις μεγαλύτερες "ελλείψεις" του -πιο οικονομικού- Gear VR, το οποίο χρειάζεται smartphone για να λειτουργήσει.


Επιπλέον, o Rhee σημειώνει ότι η Samsung θέλει να διερευνήσει τους τρόπους ώστε να προσφέρει μια ασύρματη εναλλακτική λύση που θα επιτρέπει στους χρήστες να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο χώρο κατά τη χρήση του headset -ένα πραγματικό μειονέκτημα των Oculus Rift και Vive- καθώς επίσης και την υποστήριξη hand και gesture tracking στο μέλλον.


Ο τελικός στόχος της εταιρείας φαίνεται πως είναι ωστόσο μία "holodesk" εμπειρία, με τον Rhee να ανακοινώνει ότι η Samsung εργάζεται ώστε να συμπεριλάβει σταδιακά όλα τα απαραίτητα parts: ανίχνευση κίνησης, ένα VR headset που θα λειτουργεί χωρίς καλώδια και με αισθητήρες αφής.

Αν καταφέρει να δημιουργήσει ένα προϊόν με αυτά τα χαρακτηριστικά, σίγουρα θα πρόκειται για μία εξαιρετική λύση για την ανερχόμενη αγορά, που θα συζητηθεί πολύ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια