Τα πρώτα VR Ready Dell Precision Workstations

Η Dell ανακοίνωσε νέες Virtual Reality-ready λύσεις που περιλαμβάνουν αναθεωρημένες συνθέσεις για βέλτιστη εμπειρία VR σε ό,τι αφορά στην προβολή ή τη δημιουργία VR περιεχομένου. Η Dell καθορίζει τις λύσεις αυτές βάσει τριών παραγόντων:


Οδηγοί γραφικών που έχουν πιστοποιηθεί για αξιόπιστη εργασία με τις συγκεκριμένες λύσεις
Επιτυχής ολοκλήρωση δοκιμών από την Dell, με κριτήρια που βασίζονται σε κατασκευαστές διατάξεων HMD (head-mounted displays), κατασκευαστές εφαρμογών ή προγράμματα εκτίμησης επιδόσεων τρίτων κατασκευαστών, όπου υπάρχουν διαθέσιμα
Με τους συνεργάτες της σε επίπεδο hardware και software, η Dell πλαισιώνει τη δέσμευσή της στη μελλοντική ανάπτυξη του VR, προσφέροντας λύσεις που έχουν βελτιστοποιηθεί για αναπαραγωγή και δημιουργία VR, μαζί με εφαρμογές από κατασκευαστές λογισμικού για τους επαγγελματίες πελάτες της.

«Τα συστήματα Dell Precision έχουν προσφέρει εντυπωσιακές εμπειρίες για πολλά χρόνια, στις οποίες ανήκουν η υποστήριξη εντυπωσιακών εφαρμογών 3D, προσομείωσης και εφαρμογών που αφορούν στις ένοπλες δυνάμεις. Η νέα γενιά του VR φέρνει μοναδική οπτικοποίηση στο ευρύ κοινό και προσφέρει έναν εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας» ανέφερε ο κ. Rahul Tikoo, Executive Director και General Manager των συστημάτων Dell Precision Workstations. «Οι εφαρμογές είναι αναρίθμητες και η σειρά Precision στοχεύει να ικανοποιήσει την ανάγκη για περισσότερη ισχύ, όταν οι επαγγελματίες δημιουργοί αναζητούν τις κορυφαίες επιδόσεις και την αξιοπιστία, ενώ δημιουργούν εντυπωσιακό περιεχόμενο VR».

H Dell ανακοίνωσε επίσης ανανεώσεις στη σειρά των συστημάτων της Dell Precision Tower Workstations, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επαγγελματιών δημιουργών με νέα επίπεδα επιδόσεων, γραφικών και μνήμης, για την παραγωγή περιεχομένου VR. Οι πρόσφατα ανανεωμένοι σταθμοί εργασίας σε μορφή tower Dell Precision 5810, 7810 και 7910 και ο σταθμός εργασίας σε μορφή Rack 7910, έχουν αναβαθμιστεί με νέους επεξεργαστές Intel Broadwell EP που έχουν περισσότερους πυρήνες και απόδοση για εφαρμογές multi-threaded και είναι ιδανικοί για επαγγελματική μοντελοποίηση, ανάλυση και υπολογιστικές εφαρμογές.

Πρόσθετες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν τις νεότερες τεχνολογίες γραφικών από τις AMD και NVIDIA, τις μονάδες αποθήκευσης Dell Precision Ultra-Speed PCle με έως και τετραπλάσια ταχύτητα από τις συμβατικές μονάδες SATA SSD1 και έως 1TB μνήμης2 DDR4 σε συχνότητα 2400MHz. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν επίσης αποκλειστικές τεχνολογίες της Dell, όπως την κατοχυρωμένη τεχνολογία της Dell Reliable Memory Technology, την τεχνολογία Dell Intel CAS-W για την επιτάχυνση της μνήμης cache με λογισμικό και το αναβαθμισμένο Dell Precision Optimizer, το οποίο αυτοματοποιεί την εφαρμογή βέλτιστων ρυθμίσεων για 22 προφίλ επαγγελματικών εφαρμογών, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και διασφαλίζοντας τη συνολικά καλύτερη απόδοση. Επιπλέον αυτών των εντυπωσιακών βελτιώσεων απόδοσης, η Dell έχει επεκτείνει τις δυνατότητες υγρής ψύξης βελτιώνοντας τα επίπεδα του θορύβου του συστήματος έως 38%.3


«Υπάρχουν απίστευτες ευκαιρίες για τους δημιουργούς περιεχομένου στον αναπτυσσόμενο κόσμο του VR», δήλωσε η Sue Skidmore, υπεύθυνη των σχέσεων με συνεργάτες για video επαγγελματικού επιπέδου της Adobe. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τους συνεργάτες μας κατασκευαστές, όπως η Dell, να δεσμεύονται στην παροχή λύσεων που βοηθούν να αξιοποιηθεί η δυναμική του VR στη δημιουργία πολυμέσων.»

«Το VR έχει έναν αυξανόμενο ρόλο σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα από το conceptual design έως το marketing και την αλληλεπίδραση με τους πελάτες, οδηγώντας σε μία συνεχή ανάγκη να καταστούν οι εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας προσβάσιμες σε όλους τους κλάδους, από την αρχιτεκτονική μέχρι τη μηχανική», δήλωσε ο Steven Madge, Αντιπρόεδρος, Dassault Systemes. «Παρουσιάσαμε το λογισμικό 3DEXPERIENCE για να βοηθήσουμε στην ενίσχυση αυτών των εμπειριών και προσβλέπουμε στη συνέχιση της υποστήριξης και της καινοτομίας από τους συνεργάτες μας κατασκευαστές, όπως η Dell, στον τομέα αυτό.»


«Το HTC Vive σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε έχοντας ως όραμα τους χρήστες στο κέντρο του εικονικού χώρου τους, με περιεχόμενο παντού γύρω τους και φυσική αλληλεπίδραση με αυτό», δήλωσε ο Dan O'Brien, αντιπρόεδρος για τον τομέα εικονικής πραγματικότητας, HTC. «Η λύση αυτή ισχύει είτε πρόκειται για gaming, είτε για άλλους τομείς, όπως η εκπαίδευση, η μηχανική, η ιατρική, ο σχεδιασμός και το εμπόριο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε ένα συνεργάτη όπως η Dell, η οποία είναι προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσεων και την καινοτομία, που θα συντελέσουν στην αύξηση των πολλών χρήσεων και των εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας.»

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες που φέρνει το VR στον επαγγελματία χρήστη Workstation», δήλωσε ο Patrick Buddenbaum, γενικός διευθυντής του Enterprise Solutions στo τμήμα Data Center της Intel. «Οι σταθμοί εργασίας Precision σε μορφή tower της Dell, με την ισχύ του νέου μας επεξεργαστή Intel Xeon E5 της οικογένειας v4, θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες να συνειδητοποιήσουν το όφελος του VR για το πώς δημιουργούν, πώς μοντελοποιούν και πώς αναλύουν το έργο τους.»

«To VR είναι κάτι περισσότερο από ένα headset. Αξιοποιεί το πλήρες σύνολο εργαλείων λογισμικού και hardware για να ζωντανέψει την εικονική πραγματικότητα», δήλωσε ο Roy Taylor, εταιρικός αντιπρόεδρος του Τμήματος Content, Alliances, VR, Radeon Technology Group (RTG) της AMD. «Είμαστε ικανοποιημένοι που η Dell εμπιστεύεται τα γραφικά Radeon και FirePro για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην απίστευτα ομαλή και άνετη εμπειρία VR σε σταθμούς εργασίας.»

«Οι Σταθμοί Εργασίας Dell Precision με επαγγελματικές επιλογές GPUs Quadro απλοποιούν το VR για τους πελάτες, έτσι ώστε να μπορούν να είναι σίγουροι ότι απολαμβάνουν την ταχύτητα και τις επιδόσεις που απαιτούνται για την καλύτερη εμπειρία VR,» δήλωσε ο Bob Pette, αντιπρόεδρος, professional visualisation, NVIDIA. «Η πλατφόρμα Quadro με το δικό μας VRWorks SDK δίνει στους developers headset και εφαρμογών τα εργαλεία που απαιτούνται για να δημιουργήσουν εκπληκτικές εμπειρίες VR.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια