Περισσότερα χαρακτηριστικά υγείας αναμένονται στο Apple Watch

Ο Tim Cook άφησε να εννοηθεί πως το Apple Watch θα έχει ακόμη περισσότερα και καλύτερα χαρακτηριστικά έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να παρατηρεί και να ελέγχει την υγεία του και την σωματική του άσκηση. Μιλώντας στο Startup
Fest Europe στο Άμστερνταμ σήμερα τόνισε πως η wearable τεχνολογία μια μέρα θα μπορεί να σας ειδοποιεί πότε θα πρέπει να κάνετε την επόμενη επίσκεψη στο γιατρό σας.

Το Apple Watch αυτή την στιγμή θέλει να είστε υγιείς. Σας υπενθυμίζει πότε πρέπει να σηκωθείτε, σας επιτρέπει να θέσετε στόχους άσκησης σε καθημερινή βάση ενώ παράλληλα κάνει καταμέτρηση όλων των δεδομένων σας. Η αλήθεια είναι όμως πως θα μπορούσε να κάνει ακόμη περισσότερα.

Ο έλεγχος της υγείας θα πρέπει να μοιάζει περισσότερο με τον έλεγχο σε ένα αυτοκίνητο τόνισε ο Tim Cook. Θα πρέπει να υπάρχει μια συσκευή που θα μας υπενθυμίζει πότε πρέπει να πάμε να δούμε τον γιατρό μας ή να βρίσκει πιθανά προβλήματα στην υγεία μας και να μας ειδοποιεί για αυτά συνέχισε λέγοντας παράλληλα πως καμιά συσκευή δεν το κάνει αυτό σήμερα.

«To Άγιο δισκοπότηρο του ρολογιού είναι να μπορεί να ελέγχει όλο και περισσότερο το τι συμβαίνει στο σώμα μας. Αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό θα ήταν πραγματικά φανταστικό μιας και θα έχει άμεση επίπτωση στην υγεία και στην ποιότητα ζωής» δήλωσε.


Είναι γνωστό πως η Apple έχει μεγάλο όραμα για το Apple Watch. Αρχικά εξάλλου η συσκευή είχε δοκιμαστεί με περισσότερους αισθητήρες που τελικά όμως δεν πέρασαν τον τελικό ποιοτικό έλεγχο της Apple εκείνη την περίοδο.


Έτσι λοιπόν τόσο ο Tim Cook όσο και η εταιρεία πιέζουν τις εξελίξεις έτσι ώστε πολύ σύντομα να ενσωματωθούν νέες τεχνολογίες σε αυτό και να μπορεί να κάνει πιο πολλές και ακριβείς μετρήσεις. Ο ίδιος ο Cook μάλιστα παραδέχτηκε πως παρόλο ο τομέας της υγείας δεν αποτελεί στόχο κέρδους για την Apple αλλά το ενδιαφέρον όλων στην εταιρεία είναι τεράστιο για αυτό τον τομέα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια