Σήμερα θα μάθουμε ,Τα "μυστικά" του Blender ( Software ) 3D Animation. Γράφει Ο Κώστας Δημητριάδης.

Το Blender είναι μια δωρεάν και πλήρης σουίτα 3D CAD με δυνατότητες παραγωγής στατικών εικόνων ή 3D animation (video). Είναι επαγγελματικό εργαλείο και η η κατασκευάστρια εταιρία αρχικά το χρησιμοποίησε για τις ανάγκες της πριν το δώσει στο ευρύ κοινό.

Μπορεί να δημιουργήσει ταινίες, visual effects, interactive 3D εφαρμογές  ακόμη και  video games, χωρίς  να γράψεις μια γραμμή κώδικα. Για κάποιον που έχει γνώσεις στο προγραμματισμό  με Python μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες του Blender και να δημιουργήσει games αλλά και άλλες  3D εφαρμογές, επαγγελματικού επιπέδου.

To Blender αποτελεί μια open source εφαρμογή για τον σχεδιασμό τρισδιάστατων αντικειμένων και περιβάλλοντων. Διανέμεται δωρεάν και υπόκειται στην άδεια χρήσης GNU/GPL. 

Είναι διαθέσιμο για όλα τα κύρια λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows της Microsoft το Linux και το Mac OS X. Επίσης υποστηρίζεται και το Solaris.[3]. Το Blender διαθέτει προχωρημένα εργαλεία για animation, διάφορα εργαλεία για σχεδίαση χαρακτήρων και ρούχων για τον χαρακτήρα, εργαλεία για δημιουργία υλικού καθώς επίσης και τη γλώσσα προγραμματισμού Python για εσωτερικό scripting.Το Blender είναι σουίτα δημιουργίας 3D περιεχομένου, ελεύθερου / ανοιχτού κώδικα, και διατίθεται για όλα τα λειτουργικά συστήματα που λειτουργούν υπό την GNU General Public License. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα εμπορικά 3DS Max και Maya, αφού παρέχει τις ίδιες δυνατότητες δημιουργίας 3D γραφικών. Με το Blender έχουν δημιουργηθεί αρκετά γνωστά animation και 3D παιχνίδια.

Κατεβάστε το από εδώ: blender.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια