Τι θα γίνει με την επιβολή φόρου στο ίντερνετ

Μικρές αλλαγές έρχονται στο τσουχτερό πακέτο των έμμεσων φόρων όμως συνολικός λογαριασμός φτάνει σταθερά στα 1,8 δισ. ευρώ.
 Το στίγμα έδωσε το βράδυ της Τρίτης ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, όπου ανέφερε ότι δεν θα γίνει τελικά
αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης, όπως προέβλεπε το προσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Προτιμήθηκε να πέσει το βάρος στη βενζίνη αντί στο πετρέλαιο κίνησης. Έτσι ο φόρος στην αμόλυβδη θα αυξηθεί κατά 8 με 10 λεπτά το λίτρο, φέρνοντας στα κρατικά ταμεία 200 εκατ. ευρώ αντί για 100 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, με τη μέση λιανική τιμή να σκαρφαλώνει στα περίπου 1,49 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους έμμεσους φόρους, σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, προβλέπεται:

αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, που αναμένεται να αποδώσει περίπου 500 εκατ. ευρώ
αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη (όχι στο πετρέλαιο κίνησης, σύμφωνα με δηλώσεις του Γ.Σταθάκη), που αναμένεται να αποδώσει περίπου 200 εκατ. ευρώ
αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης σε τσιγάρα, ηλεκτρονικά και συμβατικά
αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ποτά και καφέ
επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση

επιβολή ειδικού τέλους διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια (περίπου 1 ευρώ ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία πάνω από δύο αστέρια και λιγότερο -ίσως 0,50 ευρώ- στα υπόλοιπα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια)
αύξηση στα τέλη ταξινόμησης των οχημάτων

επιβολή μόνιμου φόρου επί των μεικτών κερδών στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιβολή τέλους στο Διαδίκτυο δεν θα επιβληθεί τελικά, καθώς εκτιμάται ότι θα έχει πενιχρά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι το τέλος θα αποδώσει 20 εκατ. ευρώ, οπότε αποφασίστηκε να αποσυρθεί και να μην επιβληθεί, όπως γράφει η εφημερίδα που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια