Ένα ρομπότ βοηθός και σύντροφος, για το σπίτι σας

Μία από τις ανακοινώσεις της Asus τις προηγούμενες ώρες στο πλαίσιο της Computex Taipei περιλαμβάνει ένα ρομπότ για το σπίτι σας. Είναι το Asus Zenbo, μία πρόταση που θα κληθεί να κάνει παρέα στο σπίτι στα παιδιά, στους ηλικιωμένους και σε όποιον άλλο αναζητεί μία τέτοιου είδους συντροφιά, αλλά και να ελέγξει διάφορες δραστηριότητες.


Έτσι, μπορεί να γίνει ένας smart home manager, φύλακας, βοηθός στην κουζίνα ώστε να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα, ακόμη και... φωτογράφος.

Η λειτουργία του παραπέμπει λίγο στο Amazon Echo, καθώς μπορεί να ανταποκρίνεται σε φωνητικά ερωτήματα, δε σταματά όμως εκεί, καθώς με τη βοήθειά του μπορείτε να αγοράζετε αγαθά online, να κάνετε log in σε λογαριασμούς σας, να εισάγετε κωδικούς πρόσβασης με τη φωνή σας ή να λαμβάνετε φωτογραφίες.


Η Asus δίνει έμφαση στη χρησιμότητα του Zenbo για ηλικιωμένους, καθώς μπορεί να στέλνει φωτό από μία δύσκολη κατάσταση στο σπίτι, ενώ μπορεί να μετατραπεί και σε ένα σύντροφο και για τα μικρά παιδιά καθώς μπορεί να τραγουδήσει, να χορέψει και να πει ιστορίες.

Αφήσαμε για το τέλος την τιμή του που είναι τσιμπημένη, καθώς το Asus Zenbo κοστίζει 599 δολάρια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια