Το νέο πληκτρολόγιο της Google για iPhone που αλλάζει τον τρόπο που γράφουμε

Η Google σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γράφουν και στέλνουν μηνύματα οι χρήστες ιδιαίτερα όταν ενδιάμεσα θέλουν να ψάξουν κάτι στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης. Γι' αυτό το λόγο λανσάρουν ένα νέο πληκτρολόγιο μέσω εφαρμογής.


Το πληκτρολόγιο που ονομάζεται Gboard έχει ένα κουμπί στην πάνω αριστερή γωνία, πάνω από τα γράμματα και τα emoji, που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο είτε κειμένων, είτε να ψάξουν εικόνες ή GIF ή ακόμα και να αναζητήσουν emoji, χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το πληκτρολόγιο.Τα αποτελέσματα, μάλιστα, αυτών των αναζητήσεων μπορούν να επικολληθούν απευθείας σε μηνύματα κειμένου, e-mail ή οποιαδήποτε εφαρμογή που χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή.


«Ας υποθέσουμε ότι γράφετε μηνύματα με έναν φίλο σας και κάνετε πλάνα για το αυριανό γεύμα» αναφέρει ο Rajan Patel, εκπρόσωπος της Google σε ένα blog και προσθέτει: «Θα σας ρωτήσει για τη διεύθυνση. Μέχρι τώρα κάνατε το εξής: Βγαίνατε από τα γραπτά μηνύματα, ανοίγατε την αναζήτηση, βρίσκατε το εστιατόριο, αντιγράφατε τη διεύθυνση, πηγαίνατε πίσω στο μήνυμά σας, κάνατε επικόλληση τη διεύθυνση στο μήνυμα και πατούσατε αποστολή. Πλέον το να ψάχνετε δε θα είναι τόσο δύσκολο. Με το Gboard, μπορείτε να αναζητήσετε και να στείλετε ο,τι θέλετε. Πληροφορίες για εστιατόρια, ώρες πτήσεων, άρθρα ειδήσεων πατώντας ακριβώς από το πληκτρολόγιό σας»


Τα αποτελέσματα μετά την επικόλληση φαίνονται σαν κάρτες στο μήνυμα, που έχουν όλες τις πληροφορίες που θέλει να στείλει κάποιος. Η Google αναφέρει ότι το Gboard θα λειτουργεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή μηνυμάτων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή το YouTube και έτσι θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε στο τηλέφωνό σας. Το πληκτρολόγιο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στα αγγλικά στο App Store των, αλλά η Google ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες γλώσσες και περιοχές πολύ σύντομα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια