Η Hyundai αναπτύσσει το δικό της εξωσκελετό και μας δίνει μία γεύση από το μέλλον!

Πολλές εταιρείες αναπτύσσουν το τελευταίο χρονικό διάστημα τους δικούς τους high-tech εξωσκελετούς, ένα είδος «wearable» ρομποτικών βραχιόνων και μηχανικών ποδιών που επιτρέπουν στους χρήστες τους να εκτελούν μία σειρά από βαριές εργασίες στη βιομηχανική παραγωγή.

H γνωστή σε όλους μας Hyundai έχει αναπτύξει έναν εξωσκελετό που θυμίζει λίγο από… Iron Man και που μπορεί να σηκώσει αντικείμενα που ζυγίζουν δεκάδες κιλά!

O νέος εξωσκελετός της Hyundai αποτελεί ένα είδος μηχανικού βοηθού που ουσιαστικά μπορεί να λύσει τα χέρια σε κάθε εργαζόμενο που εργάζεται στο βιομηχανικό τομέα. Μάλιστα, η κορεατική εταιρεία έχει δημιουργήσει μία ακόμη version του εν λόγω εξωσκελετού, η όποια είναι πολύ πιο ελαφριά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κοινωνικές ομάδες που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και κυρίως κινητικά προβλήματα. Για να βοηθάει τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ο συγκεκριμένος εξωσκελέτος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η μηχανική σπονδυλική στήλη και τα πόδια να προσαρμόζονται κατάλληλα στο σώμα του.
H Hyundai αναφέρει ότι το συγκεκριμένο project υψηλής τεχνολογίας είναι μέρος ενός ευρύτερο προγράμματος, το οποίο οδηγεί στην καλύτερη κίνηση (και μετακίνηση) ανθρώπων και αντικείμενων.


Η πρόταση της Hyundai είναι ουσιαστικά η “ειρηνική” πλευρά των εξωσκελετών, καθώς υπάρχει και η DARPA, η οποία εδώ και χρονιά επιχειρεί να δημιουργήσει έναν εξωσκελετό που θα «ειδικεύεται» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ως γνωστόν την τεχνολογία, όπως την χρησιμοποιήσει κανείς…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια