Η αναβίωση του iBot από τον εφευρέτη του Segway και την Toyota!

Μία νέα συνεργασία εγκαινιάζει με την Toyota ο Dean Kamen, ο άνθρωπος που δημιούργησε το Segway, προκειμένου να φέρει στο παρόν μία από τις πιο συναρπαστικές και χρήσιμες συσκευές μεταφοράς που έχουμε δει ποτέ: το iBot.

Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, το iBot έκανε το ντεμπούτο του στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ως ένα καινοτόμο καροτσάκι πολλαπλών τροχών που έδωσε στους καθηλωμένους σε αναπηρική πολυθρόνα χρήστες, τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν απότομες σκάλες, να ανεβάζουν την καρέκλα στο ύψος ενός όρθιου ανθρώπου, ακόμα και διασχίζουν το τραχύ, εξωτερικό έδαφος. Ωστόσο, με κόστος περίπου $ 25.000 ανά μονάδα, η συσκευή απλά δε βρήκε αρκετούς χρήστες που να την προτιμήσουν, κι έτσι διακόπηκε και επίσημα το 2009.

Τώρα, σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της το Σάββατο, η Toyota έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με την Deka Research του Kamen για να λανσάρουν την έκδοση επόμενης γενιάς του iBot.

Ο Kamen εμφανίζεται ακόμη και σε ένα νέο βίντεο όπου χρησιμοποιεί το αμαξίδιο, περιγράφοντας λεπτομερώς το όραμα και το σκεπτικό πίσω από την αναβίωση της συσκευής και πάλι στην αγορά.


«Η εταιρεία μας έχει επικεντρωθεί σε λύσεις κινητικότητας για όλους τους ανθρώπους», είπε σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα της Toyota, ο Osamu «Simon» Nagata, ανώτατος διοικητικός υπάλληλος στην Toyota Motor στη Βόρεια Αμερική,.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σημαντικό να βοηθήσουμε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και τα άτομα με ειδικές ανάγκες να ζουν καλά και να συνεχίσουν να συνεισφέρουν με τα ταλέντα και την εμπειρία τους στον κόσμο μας».


Η Toyota θα χρησιμοποιήσει επίσης την τεχνολογία εξισορρόπησης της Deka για την ανάπτυξη κι άλλων θεραπευτικών λύσεων για ιατρική αποκατάσταση.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας για το iBot, αλλά με δεδομένη την ιστορία των πρώτων, οι δυνητικοί χρήστες μπορούν τουλάχιστον να ελπίζουν σε μια χαμηλότερη τιμή στο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια