Ανακοινώθηκε επίσημα η Nvidia GTX 1080

Η στιγμή που πολλοί gamers περίμεναν έφτασε, αφού η Nvidia πριν λίγες ώρες προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση του πρώτου καταναλωτικού high-end επεξεργαστή γραφικών αρχιτεκτονικής Pascal.


Αρκετοί μεγάλοι κατασκευαστές καρτών γραφικών ήδη αποκάλυψαν custom μοντέλα GTX 1080, που ενσωματώνουν υπερχρονισμένους πυρήνες και προσαρμοσμένα συστήματα ψύξης. Θα διατεθούν βέβαια και κάρτες “Founders Edition”, που ουσιαστικά βασίζονται στη σχεδίαση αναφοράς της Nvidia, διατηρώντας το βασικό σύστημα ψύξης που προτείνει η εταιρεία.


Μερικές από τις χαρακτηριστικότερες custom υλοποιήσεις των νέων GPU έρχονται από την MSI. Η GTX 1080 Sea Hawk αξιοποιεί το σύστημα υδρόψυξης Hydro της Corsair, η GTX 1080 Twin Frozr VI βασίζεται στο κορυφαίο σύστημα ψύξης της MSI με διπλούς ανεμιστήρες και heatpipes χαλκού, ενώ η εργοστασιακά υπερχρονισμένη έκδοση Armor ενσωματώνει ανεμιστήρα τεχνολογίας TORX για βελτιωμένη απαγωγή θερμότητας από τη GPU και τις μνήμες. Η εταιρεία θα διαθέσει επίσης την GeForce GTX 1080 Aero, της οποίας το σύστημα ψύξης θα μεταφέρει το θερμό αέρα έξω από το tower.Η Gigabyte αποκάλυψε την εξαιρετική GTX 1080 G1 Gaming, ενώ με τη GTX 1080 Xtreme Gaming που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, η εταιρεία κλείνει το μάτι σε επίδοξους overclockers και απαιτητικούς gamers. Η εν λόγω κάρτα διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης, που θυμίζει αρκετά το γνωστό WindForce της εταιρείας, ενώ θα πωλείται εργοστασιακά υπερχρονισμένη.


Η Asus ανακοίνωσε την κορυφαία Strix GeForce GTX 1080, που βασίζεται στο τριών ανεμιστήρων σύστημα ψύξης Direct CU III, είναι εργοστασιακά υπερχρονισμένη, αποτελείται από κορυφαίας ποιότητας ηλεκτρονικά στοιχεία, ενώ παρέχει και αρκετές επιλογές συνδεσιμότητας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια