Until I Have You

To Until I Have You είναι ένα κλασσικό platformer που εστιάζει στη γρήγορη δράση και ξεχωρίζει για το εναλλακτικό του σενάριο. Μέσα σε ένα cyberpunk κόσμο, μπαίνουμε στο ρόλο του Artist,
ενός επαγγελματία δολοφόνου που πάνω στη προσπάθεια του να αποσυρθεί και να αλλάξει τρόπο ζωής, η απαγωγή της γυναίκας του, ανατρέπει τα δεδομένα. Αποκτάει έναν εξωσκελετό που θα του δώσει επιπλέον δυνάμεις αλλά η χρήση του, προκαλεί παραισθήσεις και η παράνοια διαδέχεται τη λογική, με τον κόσμο γύρω του, κυριολεκτικά να αλλάζει μορφή… Τo Until I Have You πρόκειται για έναν indie τίτλο με ελληνική νότα καθώς η κυρίως ανάπτυξη έγινε από τον κ. Δημήτρη Σπανό (μουσική, design, προγραμματισμός) που κάποιοι θα τον γνωρίζετε επίσης από τη συμβολή του και σε άλλα παιχνίδια όπως Primordia,Cat lady κ.α.

Το παιχνίδι αποτελείται από δώδεκα κεφάλαια, όπου θα αντιμετωπίσετε πληθώρα μοναδικών εχθρών, καθώς και δώδεκα Bosses στο τέλος του κάθε Chapter. Το κάθε Boss έχει τη δική του στρατηγική και μέχρι να τη βρούμε θα “πεθάνουμε” πολλές φορές (όλο το gameplay ουσιαστικά βασίζεται σε μία καθαρόαιμη «trial & error» φιλοσοφία). Ο Artist, ως επαγγελματίας δολοφόνος σίγουρα θα περιμέναμε να χειρίζεται το πιστόλι άριστα, όμως στη πράξη παρατηρείται μια σημαντική καθυστέρηση μεταξύ των βολών και αυτό δίνει το πλεονέκτημα στον εχθρό να ανταποδώσει τα πυρά (δυστυχώς εμείς χρειαζόμαστε μόλις μία βολή για να πέσουμε νεκροί). Ίσως αυτό να έγινε σκόπιμα, έτσι ώστε να γίνεται η χρήση της ασπίδας πιο συχνά, ωστόσο αυτό που διαπίστωσα είναι ότι η ισορροπία χαλάει εύκολα και η γρήγορη δράση πάει περίπατο.

Επίσης, εάν θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα τότε θα πρέπει να παίξουμε με την by default επιλογή χειρισμού, η οποία είναι μέσω του mouse. Προσωπικά τη βρήκα unplayable, αλλά δε χωράει αμφιβολία ότι όποιοι συνηθίσουν μπορούν σίγουρα να προσφέρουν πραγματικά εντυπωσιακά speed runs! Ένα ακόμα μειονέκτημα που θα μπορούσα να του προσάγω είναι το κακό optimization. Στον σταθερό υπολογιστή μου που “σηκώνει” άνετα πάρα πολύ πιο απαιτητικά games, παρατήρησα πολλές φορές κάποια κολλήματα και frame drops. Σίγουρα θα έπρεπε να παίζει απρόσκοπτα και στο netbook μου, καθώς το επίπεδο των γραφικών είναι από άλλη δεκαετία και δεν έχει και περίπλοκα physics που θα το έκαναν πιο βαρύ.


Εν τέλη, το Until I Have You είναι εθιστικό και σε προκαλεί να το παίξεις, να περάσεις το επόμενο επίπεδο και να σκοτώσεις το επόμενο boss (αλλά έως εκεί). Σε αυτό συνεισφέρει  η εκπληκτική ατμόσφαιρα του, που αναπαράγεται από τα πανέμορφα pixel art γραφικά, αλλά και το εξαιρετικό soundtrack που δένει άψογα με το ιδιαίτερο ύφος του παιχνιδιού.  Δυστυχώς, η τιμή των 13.99 ευρώ που το βρίσκουμε στο Steam είναι λίγο τσιμπημένη τόσο για αυτό που προσφέρει όσο και για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας (από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο AΑΑ).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια