Αυτή είναι η νέα πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας βασισμένη στο Android OS

Η εικονική πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να λείπει από το Google I/O 2016, με την εταιρεία να αποζημιώνει τους θεατές αποχαιρετώντας το “παιδικό” Cardboard (50+ εκατ. downloads συμβατών εφαρμογών…) και παρουσιάζοντας τα σχέδια της για μια νέα πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που θα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android υπό την ονομασία Google Daydream.


Η Google ασχολείται με την ανάπτυξη του Daydream εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια, αλλά αποφάσισε να προχωρήσε τώρα στα αποκαλυπτήρια νιώθοντας σίγουρη ότι όλα τα πράγματα βρίσκονται στη θέση τους (λογισμικό, gadgets, εφαρμογές και συσκευές) για να παρέχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Επομένως, έχουμε να κάνουμε με μια πλατφόρμα που βασίζεται και πάλι στις οθόνες των smartphones των χρηστών. Σε αντίθεση, όμως, με το Cardboard, αυτή τη φορά το λογισμικό είναι σημαντικά αναβαθμισμένο έτσι ώστε να έχουν πλήρη έλεγχο του υλικού που παρακολουθούν στο smartphone τους, ενώ θα διατίθεται και ξεχωριστό χειριστήριο που θα θυμίζει αυτό του HTC Vive.

Μέσα στο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας θα υπάρχει ένα ξεκάθαρο μενού για την επιλογή της εφαρμογής που θέλει να χρησιμοποιήσει ο χρήστης. Ήδη έχουν κλειστεί συμφωνίες με τους The New York Times, Wall Street Journal, Hulu, Netflix, HBO, IMAX, USA Today, CNN, MLB, NBA και Lionsgate, και στον τομέα του gaming υπάρχει ανάπτυξη υλικού από τους Ubisoft, CCP, Netease, Electronic Arts, Otherside Entertainment, Minority VR, Resolution, Turbo Button, nDreams και Climax Entertainment.

Σε ό,τι αφορά το hardware, η Google συνεργάζεται στενά με τις Samsung, HTC, ZTE, Huawei, Xiaomi, Alcatel, Asus, LG, HTC, Mediatek, ARM, Qualcomm και Imagination Technologies για τη δημιουργία ξεχωριστών συσκευών VR που θα είναι βελτιστοποιημένες για την πλατφόρμα Daydream.


Θα μάθουμε πολλά περισσότερα για το Google Daydream κατά το φθινόπωρο!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια