Ιαπωνικός κολοσσός εξαγοράζει την ARM

Στην εξαγορά της ARM, της εταιρείας δηλαδή που αναπτύσσει την ομώνυμη τεχνολογία επεξεργαστών, πρόκειται να προχωρήσει η ιαπωνική Softbank, για περίπου £24,3 δισεκατομμύρια (περίπου €29 δισεκατομμύρια).


Εκτιμάται ότι το ενδεχόμενο “Brexit”, πού είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί μετά από το πρόσφατο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, επέσπευσε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών. Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά ευρωπαϊκής εταιρείας που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί.


Υπενθυμίζουμε ότι η βρετανική εταιρεία δεν κατασκευάζει η ίδια επεξεργαστές, ωστόσο οι σχεδιάσεις της χρησιμοποιούνται από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για φορητές συσκευές. Μερικές από τις εταιρείες που εξαρτώνται από την τεχνολογία της ARM σήμερα, είναι οι Qualcomm, MediaTek, Samsung και Apple.


Η Softbank έχει εγγυηθεί ότι η ARM θα παραμείνει ανεξάρτητη και θα διατηρήσει την έδρα της στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι πρόκειται να επενδύσει σημαντικά ποσά στην ARM και τα projects της, καθώς και να προσλάβει επιπλέον προσωπικό εκτός Βρετανίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια