APC Smart-UPS On-Line SRT 2200VA

Αν σε ένα οικιακό περιβάλλον η προστασία του υπολογιστή από τα τερτίπια του δικτύου της ΔΕΗ είναι συνιστώµενη, σε ένα εταιρικό περιβάλλον όπου υπάρχουν υποδοµές στις οποίες το downtime είναι µη αποδεκτό, θεωρείται επιβεβληµένη. Για τέτοια απαιτητικά περιβάλλοντα η APC έχει να προτείνει τη σειρά Smart-UPS Οn-Line, η οποία περιλαµβάνει µοντέλα που ξεκινούν από τα 2,2kVA και φτάνουν µέχρι τα 10kVA, µε σχεδίαση είτε tower, είτε rack
mount. Όλα τα µοντέλα είναι σχεδίασης True on-line µε διπλή µετατροπή σήµατος και έξοδο σε καθαρό ηµίτονο. Εµείς είχαµε στη διάθεσή µας το εισαγωγικό µοντέλο SRT2200XLI στην tower µορφή του.

Σχεδιαστικά, η APC έχει επιλέξει έναν λεπτό πύργο µε µεγάλο ύψος και βάθος, αλλά µε πάχος που δεν ξεπερνά τα 8,5 εκατοστά. Βέβαια, µη σας ξεγελάει το µικρό πλάτος, αφού η µονάδα φτάνει σε βάρος τα 25 κιλά. Η πρόσοψη είναι καλυµµένη µε σήτα για την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και την προστασία από τη σκόνη, ενώ στο επάνω µέρος βρίσκονται συγκεντρωµένα τα χειριστήρια και η µικρή οθόνη για την προεπισκόπηση της µονάδας, η οποία µπορεί να απεικονίσει πληροφορίες όπως το φορτίο, η κατάσταση φόρτισης, η τάση εισόδου και εξόδου, ο χρόνος λειτουργίας που υπολείπεται στις µπαταρίες, οι θύρες που χρησιµοποιούνται,και η κατάσταση της υγείας των συσσωρευτών, ενώ µπορείτε να πραγµατοποιήσετε και αλλαγές στις διάφορες ρυθµίσεις, καθώς και να εκκινήσετε τα διαγνωστικά της µονάδας.Εργοστασιακά η τάση εξόδου είναι στα 230V, ενώ µπορείτε να επιλέξτε έξοδο είτε 200V είτε 240V, µε συχνότητα λειτουργίας από 50Hz ή 60Hz. Όσο για την είσοδο του UPS, µπορεί να διαχειριστεί σήµα από 160-275V µε συχνότητα 40-70Hz. Οι θύρες είναι συγκεντρωµένες στην πίσω πλευρά της συσκευής. Συνολικά, θα βρείτε δύο πρίζες IEC 320 C19 και οκτώ IEC C320 C13. Εκτός από τις θύρες ρεύµατος, υπάρχει µία θύρα USB και µία σειριακή σε βύσµα RJ-45 για την παρακολούθηση της µονάδας, µία θύρα για τη σύνδεση εξωτερικών battery packs, αν θέλετε επιπλέον χρόνο λειτουργίας στην εγκατάστασή σας, καθώς και µία υποδοχή Smart Slot, για τα προαιρετικά αξεσουάρ διαχείρισης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα ζωτικά χαρακτηριστικά µέσω της εφαρµογής PowerChute Business Edition, η οποία προσφέρει όλες τις δυνατότητες που µπορεί να ζητήσει ο administrator σας, από τα status logs µέχρι διαχείριση της ενέργειας.

Για τη δοκιµή της συσκευής χρησιµοποιήσαµε την πλατφόρµα X99 των PC Labs, σε συνδυασµό µε µία οθόνη 27 ιντσών ανάλυσης 4K, ενώ τρέξαµε δύο µετρήσεις, µία σε τυπική χρήση µε το Creative σενάριο του PCMark 8 και το φορτίο του συστήµατος να είναι κατά µέσο όρο στα 150VA, και µία µε πλήρη φόρτο και το φορτίο του συστήµατος στα 370VA. Στην πρώτη περίπτωση, η µονάδα έδωσε χρόνο λειτουργίας 105 λεπτά, ενώ στη δεύτερη 34 λεπτά –χρόνοι πολύ κοντινοί, αν και ελαφρώς χαµηλότεροι από τους ονοµαστικούς. To µόνο που θα σας προτείναµε είναι να τοποθετήσετε το προϊόν µακριά από σταθµούς εργασίας, καθώς ο θόρυβος είναι αισθητός µε το ντεσιµπελόµετρο να δείχνει περί τα 55dB.Συνολικά, το προϊόν διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, αρκεί φυσικά να µπορείτε να υποστηρίξετε το κόστος.

Διάθεση

Schneider Electric, 210-6295 200, www.schneider-electric.gr
Εγγύηση

3 έτη [UPS]
2 έτη [συσσωρευτές]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια