Παίξε Pokémon GO αφού θες, αλλά καν’ το σωστά

Σκέφτεσαι εδώ και πολύ καιρό να δοκιμάσεις το Pokémon GO. Η φρενίτιδα έχει εξαπλωθεί παντού και ο κόσμος κάνει αμέτρητα χιλιόμετρα καθημερινά κυνηγώντας τα πολλές φορές και με δυσάρεστα αποτελέσματα.


Τα smartphones έχουν πάρει φωτιά και η το παιχνίδι σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αν λοιπόν η περιέργεια σε οδήγησε να κατεβάσεις την εφαρμογή, αφού πλέον το Pokémon GO κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις, για να περάσεις καλά, χωρίς να κάνεις την ζωή των άλλων δύσκολη.

Τι απαγορεύεται να κάνεις

Μην τα κυνηγάς σε καφετέριες και εστιατόρια. Δεν έχει σημασία αν εντόπισες κάποιο σπάνιο Pokémon. Κανείς δεν θέλει να είσαι μπάστακας πάνω από το κεφάλι του, ειδικά όταν απολαμβάνει το ποτό ή το φαγητό του.
Μην το εκμεταλλεύεσαι για γνωριμίες. Έχε στο νου σου πως επειδή μία γυναίκα ασχολείται με αυτό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι «ψάχνεται». Θέλει απλά να περάσει την ώρα της. Οπότε καλύτερα ν' αφήσεις στην άκρη τις συμπεριφορές που είχες συνηθίσει στο Tinder.
Μην παίζεις Pokémon GO στις σκάλες. Και ειδικά στου γραφείου που δουλεύεις. Ποτέ δεν ξέρεις από που μπορεί να εμφανιστεί το αφεντικό σου. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν νομίζουμε πως θα του ακουστεί καλό το «προσπαθώ να πιάσω τον Charizard».
Σε περίπτωση που δεν το έχεις σκεφτεί, μην παίζεις το παιχνίδι ενώ οδηγείς. Είναι πιο επικίνδυνο από το texting.
Μην πρήζεις το κορίτσι σου για τα καινούργια Pokémon που έπιασες. Όταν έλεγε «θέλω τον άντρα κυνηγό», δεν είχε στο μυαλό της τα Pokémon.
Τι επιτρέπεται

Να βγεις έξω. Κακά τα ψέματα, το Pokémon GO σήκωσε τον μέσο άνθρωπο από τον καναπέ.
Κατέβασε την εφαρμογή Charity Miles στο κινητό σου. Το Pokémon GO απαιτεί ποδαρόδρομο. Οπότε φρόντισε να μην πάει τσάμπα. Για κάθε μίλι που διανύεις, το Charity Miles θα δωρίζει λεφτά σε οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται. Οπότε γιατί όχι, σωστά;
Εξερεύνησε την περιοχή σου. Κυνηγώντας μπορεί να βρεις ένα κρυμμένο μπαρ που ποτέ δεν είχες δει. Ή οτιδήποτε άλλο. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά, αλλά όχι μόνο για τα Pokémon.
Δώσε βάση στα Pokestops. Κάθε φορά που βρίσκεσαι σε προκαθορισμένο landmark, έχεις την δυνατότητα να διαβάσεις και την ιστορία του εκάστοτε σημείου. Να μία ευκαιρία για να μάθεις λίγο καλύτερα την πόλη σου.
Να περάσεις καλά. Καλώς ή κακώς, το Pokémon GO​​​​​​​ μετατράπηκε σε ένα trend όπου οι μικροί το απολαμβάνουν και οι μεγάλοι παίζουν σαν μικρά παιδιά. Και κάτι τέτοιο δεν το λες και απαραίτητα κακό. Αρκεί να ξέρεις να βάζεις μέτρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια