Ξεχάστε το κλασικό χάρτινο εισιτήριο: Έρχεται η έξυπνη κάρτα στα ΜΜΜ της Αθήνας από το 2017

Από τις αρχές του 2017 θα ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, αντικαθιστώντας τα χάρτινα εισιτήρια.Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τάσος Ταστάνης, πρόεδρος του ΟΑΣΑ, σημειώνοντας ότι η “έξυπνη κάρτα” που αναμένεται να εφαρμοστεί αρχικά σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ και από το επόμενο καλοκαίρι και σε μετρό και ηλεκτρικό θα αντικαταστατήσει το κλασικό χάρτινο εισιτήριο.

Η έξυπνη κάρτα θα δίνει τη δυνατότητα για ζωνική-αναλογική χρέωση, ώστε ο επιβάτης να πληρώνει αντίτιμο ανάλογα με την απόσταση και όχι το σύνολο της διαδρομής που εκτελεί το μέσο.


Η κάρτα αυτή, σύμφωνα πάντα με όσα σημειώνει ο κ. Ταστάνης, θα είναι προσωποποιημένη και θα φορτώνεται με ένα ποσό με πολλούς τρόπους (μέσω πιστωτικής, online ή στα γκισέ). Το ποσό θα μειώνεται κάθε φορά που ο επιβάτης θα την τοποθετεί στο ακυρωτικό μηχάνημα του λεωφορείου, του τρόλεϊ ή του τραμ ή στις ειδικές πύλες εισόδου και εξόδου σε μετρό και ηλεκτρικό.

Πέρα από την κάρτα θα εκδοθούν και ειδικά “χάρτινα εισιτήρια με μικρό κύκλωμα που θα λειτουργούν με αντίστοιχο τρόπο.

Να σημειώσουμε ότι ο πρώτος πολίτης που έκανε συμβολικά χρήση της “έξυπνης κάρτας” ATH.ENA CARD ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, όπου και ενημερώθηκε και για όλες τις νέες τεχνολογίες του ομίλου ΟΑΣΑ.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια