Η LG συνεργάζεται με την Amazon για να επεκτείνει τις δυνατότητες του IoT οικοσυστήματος της [IFA 2016]

Στην IFA 2016 στο Βερολίνο που ξεκίνησε σήμερα, η LG θα παρουσιάσει την επέκταση του Smart Home οικοσυστήματος με περισσότερες συνεργασίες, και συγκεκριμένα με αυτή της Amazon, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο.

Με τη στρατηγική των Open Partnership, Open Platform και Open Connectivity στον ολοένα εξελισσόμενο τομέα του Internet of Things (IoT), η LG παρουσιάζει την έξυπνη τεχνολογία η οποία αναγνωρίζει το ‘μοντέλο’ χρήσης των καταναλωτών έτσι ώστε να τους προσφέρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις εξυπηρετώντας τον διαφορετικό τρόπος της ζωής του καθένα.


Το SmartThinQ Hub της LG είναι πλέον συμβατό με την ‘Alexa’, την ‘έξυπνη προσωπική βοηθό’ (intelligent personal assistant) της Amazon Echo επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν με φωνητική εντολή τις συνδεδεμένες LG οικιακές συσκευές χωρίς τη χρήση smartphone. Ο αισθητήρας SmartThinQ με το Amazon Dash επιτρέπει στους χρήστες να παραγγείλουν online είδη οικιακής χρήσης με το πάτημα ενός κουμπιού. Τώρα, ένα πλυντήριο ρούχων με SmartThinQ αισθητήρα μπορεί όχι μόνο να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, όταν ο κύκλος πλύσης έχει ολοκληρωθεί, αλλά και να πραγματοποιήσει παραγγελία για απορρυπαντικό.


Ως παράδειγμα εφαρμογής της ‘έξυπνης’ τεχνολογίας της LG στην καθημερινότητα, η εταιρεία θα παρουσιάσει στην έκθεση IFA το Smart InstaView Door-in-Door ψυγείο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μια διάφανη οθόνη αφής LCD 29 ιντσών. Tο συγκεκριμένο ψυγείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως μια οθόνη υπολογιστή, αφού τροφοδοτείται από τον Intel Compute Stick, ένα μικροσκοπικό υπολογιστή με επεξεργαστή Intel Atom, καθώς και ως ‘παράθυρο’ για να βλέπει ο χρήστης το περιεχόμενο του ψυγείου χωρίς να ανοίξει την πόρτα, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Knock-On, η οποία μετατρέπει την οθόνη σε διάφανη με μόνο δύο κινήσεις. Το ψυγείο που παρουσιάζεται στην έκθεση IFA 2016 θα είναι σε θέση να εκτελεί διάφορες χρήσιμες εφαρμογές για να βλέπει ο καταναλωτής συνταγές, να ακούει μουσική, να παρακολουθεί βίντεο, ακόμη και να ψωνίζει διαδικτυακά.


Στο Βερολίνο, η LG παρουσιάζει επίσης το «έξυπνο» ψυγείο της σειράς LG SIGNATURE, το οποίο έχει εξελιχθεί με σκοπό να ταιριάζει στο διαφορετικό τρόπο ζωής κάθε χρήστη, αξιοποιώντας περιβαλλοντικά πρότυπα καθώς και πρότυπα συμπεριφοράς που προκύπτουν από τη χρήση της συσκευής, μέσω αισθητήρων προηγμένης τεχνολογίας. Το προηγμένο ψυγείο της LG διαθέτει αισθητήρες για την πόρτα, την υγρασία καθώς και την εξωτερική και εσωτερική θερμοκρασία. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει πότε τοποθετείται ζεστό ή καυτό φαγητό στο εσωτερικό του ψυγείου, ρυθμίζοντας ανάλογα τον ανεμιστήρα και προσφέροντας 30% ταχύτερη ψύξη από τα συμβατικά ψυγεία. Το ψυγείο της σειράς LG SIGNATURE διαθέτει μια εσωτερική, πανοραμική κάμερα 2.0 megapixel με υπερ-ευρυγώνιο φακό αιχμαλωτίζοντας εικόνες από το εσωτερικό του ψυγείου, από διάφορες γωνίες, τις οποίες μπορεί ο χρήστης να δει κατά τη διάρκεια που κάνει τα ψώνια του.


Στην έκθεση IFA 2016, η LG θα παρουσιάσει μια νέα σειρά από αξεσουάρ ΙοΤ συμπεριλαμβανομένων των SmartThinQ Lightbulb, SmartThinQ Plug και SmartThinQ Motion Sensor, τα οποία είναι απολύτως συμβατά με το SmartThinQ Hub και τους αισθητήρες SmartThinQ της LG.

Όπως δήλωσε ο Jo Seong-jin, Πρόεδρος της LG Electronics and Home Appliance & Air Solutions Company.

“Η συνεργασία μας με καινοτόμες, ηγετικές στον κλάδο εταιρείες, αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής μας προκειμένου να κάνουμε τις ‘έξυπνες’ λύσεις για το σπίτι της LG, ακόμα πιο προσιτές και εύχρηστες για τους καταναλωτές. Πιστεύουμε ότι η διαφοροποίηση της IoT τεχνολογίας μας μέσω της διαφάνειας και της συνεργασίας θα ωφελήσει πολύ περισσότερους πελάτες μας”

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια