No Man’s Sky

To Νο Man’s Sky είναι από τα παιχνίδια που η επικείμενη κυκλοφορία τους είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες. Αν και την ανάπτυξη του τίτλου είχε αναλάβει ένα μικρό ανεξάρτητο στούντιο με μόλις 15 υπαλλήλους,


οι στόχοι που είχαν τεθεί ήταν οι πιο μεγαλεπήβολοι που θα μπορούσε να θέσει κανείς, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ η Hello Games ήθελε να δημιουργήσει ένα παιχνίδι συμπαντικών διαστάσεων χωρίς υπερβολή. Μάλιστα ο κόσμος αυτός, οι πλανήτες και όλα τα πλάσματα που τον κατοικούσαν θα ήταν προϊόν αυτόματης τυχαίας δημιουργίας η οποία θα εξασφάλιζε ότι κανένας πλανήτες και κανένας οργανισμός δεν θα ήταν ίδιος με κάποιον άλλο.

Με τέτοιες εξαγγελίες και με την βοήθεια του υλικού που δινόταν σταδιακά στη δημοσιότητα το οποίο ήταν εκτός των άλλων και πανέμορφο οπτικά, ήταν λογικό το hype να εκτοξευτεί. Είναι λοιπόν το Νο Man’s Sky το απόλυτο διαστημικό παιχνίδι, ή μήπως δεν αντέχει κάτω από το βάρος των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν;Ένας αχανής κόσμος και η χαρά του farming

Ξεκινώντας από τα βασικά το NMS προσφέρει στον παίκτη ένα πραγματικά αχανή κόσμο για εξερεύνηση. Ο γαλαξίας του Νο Man’s Sky αποτελείται από σχεδόν 18,5 πεντάκις εκατομμύρια πλανήτες, ο καθένας από τους οποίους δημιουργείται αλγοριθμικά χωρίς κανένας πλανήτης να είναι όμοιος με κάποιο άλλο. Αυτό σημαίνει πως αν βάζατε σα στόχο να τους επισκεφθείτε όλους, ακόμα και αν η διαδικασία να φθάσετε σε ένα πλανήτη να τον δείτε και να φύγετε για να πάτε στον επόμενο απαιτούσε μόλις 1 δευτερόλεπτο, θα χρειαζόταν περίπου 584 δισεκατομμύρια χρόνια για να ολοκληρώσετε την εξερεύνησή σας.

To ταξίδι σας στον κόσμο του Νο Man’s Sky ξεκινάει τυχαία σε ένα από αυτούς τους πλανήτες και αρχικός σας στόχος είναι να επιδιορθώσετε το χαλασμένο σας σκάφος ώστε να μπορέσετε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς άλλους κόσμους, άλλους πλανήτες.Για την επιδιόρθωση του σκάφους χρειάζεστε πόρους, πρώτες ύλες τις οποίες τις μαζεύετε χρησιμοποιώντας το ειδικό mining omnitool που έχετε στα χέρια σας. Πρώτες ύλες δεν χρειάζονται όμως μόνο για το σκάφος αλλά πρακτικά για οποιαδήποτε σκοπό μέσα στο παιχνίδι. Το mining tool αλλά και η ίδια σας η στολή για να λειτουργήσουν απαιτούν ενέργεια, και για αυτό το σκοπό θα χρειαστεί να μαζέψετε άνθρακα [Carbon]. Για να λειτουργήσει η προστασία της στολής ενάντια των περιβαλλοντικών συνθηκών χρειάζεστε τιτάνιο [Titanium]. Για να μπορέσετε να λειτουργήσετε το σκάφος σας και να απογειωθείτε από τον πλανήτη θα πρέπει να συγκεντρώσετε την απαραίτητη ποσότητα πλουτώνιου [Plutonium].

Φυσικά μην νομίζετε πως με ένα απλό πυρηνοκίνητο σκάφος θα πάτε πολύ μακριά και για να ταξιδέψετε μεταξύ των πλανητών του τοπικού συστήματος θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την Pulse Engine του σκάφους η οποία για να λειτουργήσει απαιτεί Thanium9. Αν πάλι θέλετε να ταξιδέψετε διαγαλαξιακά σε άλλα πλανητικά συστήματα θα πρέπει να ανακαλύψετε την τεχνολογία HyperDrive για την κατασκευή του οποίου θα χρειαστεί να μαζέψετε Heridium και μπλε πυριτικό άλας [Silicates], ενώ για να λειτουργήσει το HyperDrive θα χρειαστεί να το τροφοδοτήσετε με κύτταρα Warp Cells για τα οποία θα χρειαστεί να παράγετε αντιύλη [Antimatter].

Όπως καταλαβαίνετε το NMS δεν θα σας επιτρέψει να ταξιδέψετε στο γαλαξία σε δευτερόλεπτα και πριν φθάσετε να κάνετε ταξίδια σε Warp Speed 11 θα πρέπει να σπαταλήσετε μερικές δεκάδες ώρες σε farming πόρων και στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των τεχνολογιών που έχετε στην διάθεσή σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια