Η Qualcomm στο τρένο της εικονικής πραγματικότητας.

Η Qualcomm, είναι γνωστή για την ανάπτυξη chipsets (Snapdragon) που βρίσκονται στην πλειονότητα των mobile συσκευών που βλέπουμε στην αγορά. Αν και η Qualcomm ανήκει στις κορυφαίες εταιρείες σε ότι έχει να κάνει με τα SoCs,

αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξετάζει και άλλα πεδία επέκτασης στην αγορά και σίγουρα η κυρίαρχη αμερικανική εταιρεία κοιτάζει πλέον και την προσοδοφόρα και διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά του VR.

Στην IFA 2016, η Qualcomm παρουσίασε το Snapdragon VR820, το οποίο πρόκειται για ένα τεχνολογικά εξελιγμένο chipset, το οποίο ενσωματώνει δύο AMOLED displays, αλλά και πληθώρα από high-tech σένσορες, που είναι βέβαιο ότι φιλοδοξούν να χαρίσουν την απόλυτη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στους μελλοντικούς χρήστες του. Όπως έγινε γνωστό, το headset της Qualcomm έρχεται με quad-core Snapdragon 820 SoC και συνοδεύεται από την Adreno 530 GPU, η οποία αναλαμβάνει να καλύψει το κομμάτι των γραφικών.


Κάθε display διαθέτει ανάλυση στα 1440x1440 pixels, με την Qualcomm να υπόσχεται video playback στα 4K και ρυθμό ανανέωσης που αγγίζει τα 70 FPS. Επιπλέον, υποστηρίζει stereoscopic 3D, πράγμα που σύμφωνα με τους υπευθύνους της Qualcomm σημαίνει ότι η εμπειρία εικονικής πραγματικότητας που προσφέρει θα είναι πιο immersive από ποτέ. Επιπλέον, η συγκεκριμένη πλατφόρμα έρχεται με 4 κάμερες (2 για eye tracking και δύο για να παρακολουθούν τις κινήσεις του κεφαλιού), ενώ παράλληλα υποστηρίζονται gestures και αλληλεπίδραση με αντικείμενα στον virtual κόσμο. Εκτός από τα παραπάνω, η VR πλατφόρμα της Qualcomm έρχεται με 4 μικρόφωνα, επιταχυνσιόμετρο, μαγνητόμετρο και γυροσκόπιο.

Το Snapdragon VR820 θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2016 και ακόμη δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικά με την τιμή που θα έχει στην αγορά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια