Γερμανία: Θέλει να απαγορεύσει τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030

Η κλιματική αλλαγή και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της σύγχρονης ανθρώπινης δραστηριότητας έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και έχουν κάνει τις κυβερνήσεις να εξετάζουν τη λήψη μέτρων προς τον περιορισμό της ρύπανσης.


Μια από αυτές τις κυβερνήσεις είναι και η γερμανική, η οποία λέγεται ότι θέλει να επιβάλλει την απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030.


Μετά από τη συγκεκριμένη χρονιά, οι οδηγοί θα καλούνται να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μηδενικές εκπομπές ή ένα αυτοκίνητο υδρογόνου. Αν και προς το παρόν, δεν υπάρχει νομική δέσμευση, η Γερμανία πιέζει την Κομισιόν να καταστήσει το μέτρο υποχρεωτικό και αν σκεφθούμε ότι η η γερμανική νομοθεσία συμβάλλει στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής, τότε είναι πολύ πιθανόν κάτι τέτοιο να συμβεί. Παράλληλα, η Κομισιόν καλείται να αναθεωρήσει τη φορολογική της πολιτική και την επίδραση που έχει στην υιοθέτηση των νέων «πράσινων» πρακτικών. Τι ακριβώς σημαίνει κάτι τέτοιο παραμένει άγνωστο αυτή τη στιγμή, αλλά πιθανολογείται ότι θα υπάρχουν πρόσθετα φορολογικά κίνητρα σε όποιον αγοράσει ένα αυτοκίνητο με μηδενικές εκπομπές ρύπων.


Το Forbes αναφέρει ότι οι πετρελαιοκινητήρες συνεχίζουν να αποτελούν τον «στυλοβάτη» της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτων. Το πρόσφατο σκάνδαλο της VW, σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα που προωθούνται, ίσως κάνουν πολλούς Ευρωπαίους πολίτες να επιλέξουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην επόμενη αγορά τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια