Το Apple Watch σύντομα θα αποκτήσει πιο στενή επαφή με την υγεία

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το HealthKit framework, η Apple προσανατολίζεται στην δημιουργία νέων εφαρμογών για το Apple Watch αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.


Πιο συγκεκριμένα η μια εφαρμογή θα βοηθήσει τους χρήστες στην καταγραφή και ανάλυση του ύπνου τους, ενώ η άλλη θα καταγράφει το πόσο αθλητικός είναι κάποιος, μετρώντας τον χρόνο που χρειάζονται οι καρδιακοί παλμοί του χρήστη, έτσι ώστε από ένα σημείο έντασης να φτάσουν στο σημείο ηρεμίας.

Η Apple και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα έχει προσλάβει πολλούς ειδικούς στον τομέα υγείας, έτσι ώστε το λογισμικό να βελτιωθεί πολύ περισσότερο φτάνοντας κάποια στιγμή στο σημείο που θα μπορεί να διαγνώσει και κάποια ασθένεια.


«Ο μέγιστος σκοπός των ερευνητών υγείας της Apple και της ομάδας του HealthKit είναι η δημιουργία ενός εργαλείου που θα βελτιώσει την διάγνωση ασθενειών», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο Tim Cook είναι μεγάλος υποστηρικτής αυτής της ιδέας και πρόσφατα είχε δηλώσει:


«Αν οδηγείς για αρκετή ώρα και το αυτοκίνητο σου ζεσταθεί πλέον σου λέει να κάνεις στην άκρη. Αν χρειαστεί λάδια η μηχανή υπάρχει προειδοποίηση για να κάνεις μια τέτοια ενέργεια. Πιο είναι αυτή η αντιστοιχία με τον ανθρώπινο οργανισμό μας; Η υγεία είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας παγκοσμίως και πιστεύουμε πως μπορούμε να απλοποιήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της».

Το watchOS 3 έφερε την δυνατότητα καταγραφής της κολύμβησης μαζί με μια νέα εφαρμογή αναπνοής που βοηθάει τους χρήστες να ηρεμούν με μια σειρά ασκήσεων. Επίσης, με το iOS 10 είχαμε υποστήριξη ατόμων σε αναπηρικά αμάξια, ενώ κάποιος μπορεί εύκολα να εγγραφεί και δωρητής οργάνων.

Βέβαια το σημαντικό σε αυτό τον στόχο της Apple είναι πως για να καταφέρει το Apple Watch να θεωρηθεί εργαλείο διάγνωσης θα πρέπει να πάρει έγκριση πρώτα από το FDA της Αμερικής, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και καθόλου εύκολο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια