Έρχονται τα γυαλιά ηλίου με κάμερα

Τη διάθεση γυαλιών ηλίου με ενσωματωμένη κάμερα ανακοίνωσε η υπηρεσία αποστολής άμεσων μηνυμάτων Snapchat. Η διάθεση της συσκευής, η οποία θα φέρει την ονομασία Spectacles (γυαλιά), θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το έτος ενώ η τιμή της θα φτάνει τα 130 δολάρια (περίπου 115 ευρώ).


Στο πλαίσιο της παρουσίασης των Spectacles, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης, ότι αλλάζει το όνομά της σε Snap. Η απόφαση αυτή της εταιρείας υπογραμμίζει τη φιλοδοξία της να προχωρήσει πέρα από την υπηρεσία ανταλλαγή μηνυμάτων, ένα προϊόν ωστόσο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους νέους.

Ο ιδρυτής του Snapchat Έβαν Σπίγκελ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τα γυαλιά θα διατεθούν σε περιορισμένο αριθμό, ενώ χαρακτήρισε το gadget ως «παιχνίδι». Τα γυαλιά θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν μέχρι και 30 δευτερόλεπτα βίντεο κάθε φορά που ενεργοποιείται η ενσωματωμένη κάμερα.

Το περασμένο Σάββατο η Snap διέθεσε κάποιες περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των γυαλιών. Η μπαταρία της συσκευής θα έχει διάρκεια ζωής περίπου μία ημέρα μέχρι την επόμενη φόρτιση, ενώ ένα φωτάκι στο μπροστινό μέρος των γυαλιών θα ειδοποιεί τους περαστικούς ότι ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία εγγραφής.


«Θα είμαστε εγκρατείς με τη διάθεσή και την προώθησή τους», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Σπίγκελ. «Θα πρέπει να κατανοήσουμε αν αυτή η συσκευή ταιριάζει στις ζωές των ανθρώπων και να δούμε πόσο τους αρέσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια