Ιδού ο πρώτος desktop υπολογιστής από τη Microsoft

Τον πρώτο desktop -επιτραπέζιο- υπολογιστή της παρουσίασε η Microsoft. Ο Surface Studio έχει μεγάλη οθόνη αφής 28 ιντσών (71 εκατοστών) και πάχους μόνο 12,5 χιλιοστών, στην οποία μπορεί κανείς να γράψει με ηλεκτρονική πένα.
Ο υπολογιστής προορίζεται να ανταγωνιστεί αντίστοιχα μοντέλα της Apple καθώς τον Δεκέμβριο, που αναμένεται να αρχίσει να πωλείται στις ΗΠΑ, η τιμή του θα κυμαίνεται από 3.000 έως 4.200 δολάρια.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο τα πρακτορεία Reuters και BBC, η εταιρεία ανακοίνωσε επερχόμενη δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Windows 10, η οποία προσθέτει τρισδιάστατες δυνατότητες σε σταθερές και φορητές συσκευές με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.


Το νέο Windows 10 Creator Update, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017, θα επιτρέψει στις φορητές συσκευές να «σκανάρουν» ένα αντικείμενο από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες σε μια φωτογραφία. Θα προσθέτει επίσης τρισδιάστατα γραφικά στο λογισμικό παρουσιάσεων PowerPoint, καθώς και τη νέα εφαρμογή «Paint 3D» για την επεξεργασία προσομοιώσεων 3D.

Ακόμη, η Microsoft αποκάλυψε ότι διάφορες εταιρείες (Acer, Dell, HP, Lenovo) θα κατασκευάσουν νέα «σετ» εικονικής πραγματικότητας συμβατά με τα Windows 10 (το φθηνότερο θα κοστίζει μόνο 300 δολάρια), μια είδηση που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον ιδιαίτερων όσων ασχολούνται με videogames.

Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε το νέο φορητό υπολογιστή Surface Book i7, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας και καλύτερα γραφικά.

Πάνω από 400 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως χρησιμοποιούν πλέον τα Windows 10, αλλά πολύ περισσότεροι «τρέχουν» ακόμη τα δημοφιλέστατα Windows 7.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια